3 män bröt sig in hos 81-åriga kvinnan i Blekinge – då gick hon till attack

Tanken på att någon skulle bryta sig in i ens hem medan man sover är otroligt obehaglig. Därför blev jag imponerad när jag fick veta hur den 81-åriga kvinnan i Blekinge agerade när tre män bröt sig in i hennes hus i lördags natt. 

Det var under lördagsnatten som en 81-årig kvinna i Blekinge fick en obehaglig överraskning. Kvinnan som bor ensam, hade gått och lagt sig vid 23-tiden, men vaknade några timmar senare av ett skramlande ljud och ett ljussken.

Kvinnan som var yrvaken trodde först att ljuset och ljudet kom från järnvägsspåret, men när någon riktade en ficklampa i hennes ansikte förstod hon snabbt vad det var frågan om.
– Först var det som en förlamande chock. Jag såg tre män i mitt sovrum, alla tre var mörklädda och han som förde talan hade huvtröja och jag såg bara hans ögon, säger kvinnan till Blekninge Läns Tidning

Kvinnan berättar att mannen som lyste henne i ansiktet var aggressiv och skrek ”Var är dina pengar? Var är ditt guld?”. Hon svarade att hon inte hade något sådant, varpå mannen började rota bland hennes grejer medan de andra männen stod tysta. 
– Då visste jag att jag hade bare en sak att göra. Jag tänkte inte ens på att vara rädd utan reste mig mot tjuven med huvan och puttade på honom och skrek ” nu ska ni ut, gå ut med er, bara försvinn. Jag ringer polisen”.

Shutterstock

Mannen som tidigare skrikit åt henne tog ett hårt tag om hennes arm, men släppte snabbt när kvinnan visade att hon inte tänkte backa. Medan kvinnan sov hade tjuvarna rotat igenom hela huset och stulit flera av hennes smycken. När den aggressiva mannen tog tag i hennes arm slet han även av hennes guldhalsband. 

Även om kvinnan blev rädd så stod hon på sig mot tre stora män, vilket hjälpte henne i den obehagliga situationen. Upplevelsen har dock gjort att hon bestämt sig för att skaffa nya dörrar och överväger att skaffa flera larm. 
– Det var jag mot tre stora män och jag hade inget tillhygge, bara mina händer. Men jag kände att jag var tvungen att göra ett försök, att det var den enda chansen jag fick, säger kvinnan.

Tack och lov så fick kvinnan ut männen ur huset utan att fara illa. Kom ihåg att vara uppmärksam på lås och fönster i jul, och att se efter dina nära och kära.