31-åringen trotsade rådet att inte bada efter att han tatuerat sig – det blev hans död

Alla har vi någon gång ignorerat råd vi fått i tron om att de inte spelar så stor roll. Efter att ha läst detta kommer åtminstone jag att lyssna på alla råd jag får av någon som är mer kunnig på området. 

När en 31-årig man från USA betämde sig för att bada i havet fem dagar efter att han tatuerat sig tog han ett dåligt beslut. Hade han lyssnat på tatueraren och stannat på land hade han hans död kunnat undvikas. 

Alla som någon gång tatuerat sig hos en seriös tatuerare känner igen rådet om att vänta minst två veckor med att bada i öppet vatten. En 31-årig man i USA borde ha lyssnat på det, men eftersom att han var ivrig att bada hoppade han i mexikanska golfen bara fem dagar efter att han gjort en stor tatuering på vaden. 

Efter badet fick mannen feber, frossa och ett utslag nära tatueringen, sedan blev han allvarligt sjuk, det skriver brittiska Metro

I takt med att 31-åringen mådde sämre blev hans ben lila och han fick åka till sjukhuset. Där konstaterade läkarna att mannen blivit biten av något i vattnet, förmodligen ”Vibrio vulnificus bug”, som är en köttätande bakterie. 

31-åringens läge var kritiskt, men vården hjälpte honom att bli bättre. De visste dock inte att det redan var för sent. Bakterien hade angripit hårt, och eftersom att mannen hade kosumerat en större mängd alkohol de senaste åren var han mer mottaglig för infektion. Detta ledde till slut till att hans njurar slutade att fungera efter en septisk chock. Mannen vled senare. 

Enligt flera tatuerare ska man hålla sig borta från salt-och sötvatten två veckor efter att man tatuerat sig. Dela gärna för visa andra att det är ett råd man bör ta på allvar. 

 

 
 

Läs mer om...