4-åriga flickan skrev ett brev till sin farmor. Nu sprids hennes underbara ord över hela världen.

Den här texten har delats runtom i världen i flera år. Den är nedskriven av en farmor, men personen som berättar är en liten flicka. Farmorn jobbade en dag i sin blomsterbutik och hade sitt 4-åriga barnbarn på besök. Medan farmorn höll och fixade med blommorna började hon prata med sitt barnbarn och den lilla flickan berättade då vad hennes bild av en farmor och farfar var. Farmorn skrev ner det 4-åringen berättade och det är dessa ord som nu sprids över världen som ett bevis på att barn ofta lyckas förstå saker som vi vuxna lätt glömmer bort. Den här berättelsen handlar om vad som är viktigt i livet och jag ville därför att ni också skulle få läs vad flickan berättade.

En farmor är en kvinna som inte har några egna barn så hon gillar andra människors små flickor. En farfar är en manlig farmor. Han går på promenader med pojkarna och de pratar om fiske och traktorer och såna saker. Farmödrar behöver inte göra något annat än att vara där. De är gamla så de borde inte leka så hårt eller springa. Det är tillräckligt om de kör oss till marknaden där låtsashästen finns och har massor med mynt redo. När de tar ut oss på promenader borde de stanna till vid fina löv eller små larver. De borde aldrig nånsin säga skynda på.

Oftast är de tjocka men inte för tjocka för att knyta barnens skor. De bär glasögon och roliga underkläder. De kan ta av sina tänder och sina gommar. De behöver inte vara smarta bara svara på frågor som varför hundar hatar katter och varför inte gud är gift. De pratar inte barnspråk som andra besökare gör, för det är svårt att förstå. När de läser för oss hoppar de inte över vissa delar eller struntar i historien om vi redan läst den.

Alla borde försöka skaffa en farmor, speciellt om du inte har någon tv, för farmödrar är de enda vuxna som har tid.

Källa: hrtwarming

Den här lilla flickan lyckas verkligen beskriva ett problem som är alltför vanligt idag – att vuxna inte har tid för sina barn. Dela gärna det här vidare så vi kan inspirera fler människor att vara som farmödrar.

Vi måste alltid ha tid för våra barn.