4-årig flicka skickas hem med ”utslag” – när läkarna ser röntgen inser de vad de missat under hennes hud

När ett par morföräldrar i Kina upptäckte en mystisk röd ring på sitt fyraåriga barnbarns arm tog de henne till en läkare. Vid första anblick trodde alla att det var en allergisk reaktion av något slag, men röntgenbilderna visade något extremt märkligt.

Fyraåriga Le Le från Linquan i Kina, togs till en läkare i början av året, när hennes morföräldrar såg det kraftiga utslaget på flickans arm.

Där och då kunde inte läkarna identifiera utslaget, och utgick från att det var en kraftigt allergisk reaktion, det rapporterar brittiska Metro.

Gummisnodd växte fast under huden

När den erfarne läkaren Ye Wensong fick ta en titt på armen sa hon att det såg ut som om den röda utbuktande cirkeln orsakats av en gummisnodd. Detta hade flickans föräldrar svårt att tro på, men de skulle snart motbevisas av röntgenbilderna.

Enligt brittiska Metro visade röntgen inte bara att märket orsakats av en gummisnodd. Den satt kvar under hunden, efter att ha suttit hårt om armen och vuxit fast.

‘Tunna snoddar och elastiska band kan lätt döljas i vecken i barnets hud. Vissa unga barn är fortfarande för unga för att prata, och bandet märks därför inte av dess vårdnadshavare”, berättar läkaren Ye Wensong.

Gummisnodden fick opereras bort från flickans arm.

Dela gärna för att varna andra som har eller passar småbarn.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required