4-årig pojke drunknar medan mamman spelar mobilspel – dela vidare för att stoppa vansinnet

Medan barnen leker och plaskar i vattnet sitter föräldrarna bredvid… med ögonen fastklistrade i sina mobiltelefoner.

Den nya, farliga tendensen har lett till mängder av olyckor runt om i världen – ibland med dödligt utfall.

I Kina drunknade exempelvis en fyraårig pojke medan hans mamma stod några meter bort och spelade mobilspel.

Så sent som i förra veckan rapporterade vi om Brunnsbadet i svenska Ronneby, där antalet incidenter ökat kraftigt i sommar.

”Det jag kan tänka mig är att många föräldrar står med sina mobiltelefoner men det är inte hela sanningen. Överlag verkar föräldrar bara ha tappat ansvaret”, sade anläggningsansvarig Peter Nilsson då till Sydöstran.

Som tur var hade Brunnsbadet inte haft några allvarliga olyckor i sommar – men på andra håll i världen har utgången dessvärre varit betydligt mörkare.

badet11
Bildkälla: Wikipedia

Tidigare i år uppmärksammades bland annat ett tragiskt dödsfall i den kinesiska staden Xianyang.

Via övervakningskameror kunde man då se hur en fyraårig pojke kämpade för sitt liv i poolen medan mamman stod ett par meter bort, med ryggen vänd mot sin son – och lekte med mobiltelefonen.

Så småningom la mamman undan telefonen och gick för att leta efter pojken, men omedveten om vad som hänt runt omkring henne gick hon åt helt fel håll. Efter att ha sökt utan framgång tillkallade hon badvakter som till slut hittade pojken – livlös på botten av poolen.

Bildkälla: People’s Daily, China (Twitter)

Men det är inte bara Kina som drabbats av allvarliga incidenter. I Australien har olyckorna varit så många att polisen tvingats gå ut med en tydlig varning till alla föräldrar att lägga ner sina mobiltelefoner och hålla koll på barnen i vattnet.

”Den här tiden av året uppmanar vi människor att vara väldigt vaksamma kring simbassänger, att upprätthålla säkerheten och att hålla ögonen på barnen”, sade polisinspektören Garry Sims till ABC News efter en incident där två bebisar var nära att drunkna och hamnade i ett kritiskt tillstånd.

De båda tvillingarna, 23 månader gamla, hade troligtvis varit utom föräldrarnas synhåll en kort tid – vilket slutade med att de fick dras upp medvetslösa ur familjens pool.

Bildkälla: Shutterstock

Klart är att den farliga tendensen blir allt vanligare runt om i världen. Och det är bara vansinne, absolut ingenting i mobiltelefonen kan vara viktigare än ditt barn!

DELA den här artikeln på Facebook så att ALLA föräldrar inser att det är dags att ta ordentligt ansvar för barnen – innan det är för sent.