4-åriga Emma är döende – nu vädjar familjen om folkets hjälp för att rädda henne

Föräldrars värsta mardröm är att något hemskt ska hända deras barn, särskilt om det inte finns något de kan göra åt saken. För Micke och Marta Askernäs blev det verklighet förra året när deras dotter Emma diagnostiserades med elakartad cancer. Läkarna har sagt att chanserna till överlevnad är små, men det finns ett alternativ som kan bli Emmas räddning. Därför vädjar familjen om svenska folkets hjälp. 

Linnea Askernäs var bara tre år gammal när läkarna hittade en tumör lika stor som två ägg i hennes huvud. Det visade sig senare att tumören inte bara var stor, det var en av av de mest aggressiva som finns, och läkarna sa att de inte visste vad de skulle ta sig till. 
– Enligt den traditionella cancerbehandlingen finns det bara en utväg, och det är en tidsfråga. 30 procent överlever första året. Emma är snart där, säger Emmas pappa Micke till Aftonbladet

Foto: goemma.se

I Sverige finns inget dokumenterat fall som behandlats och överlevt denna typ av cancer, men utomlands finns det alternativ. En klinik i London, Storbritannien och en i Monterey, Mexico har gjort framsteg i liknande fall som lilla Emmas, och pappa Micke och resten av familjen lägger nu allt sitt hopp åt att någon av dessa behandlingar ska kunna rädda Emma. 
– Med hjälp av den här metoden har faktiskt ett barn där hamnat i ”No Evidence of Disease”-tillstånd. Alltså, helt friskförklarad blir man inte, men de kan inte hitta något spår av tumören. Det är så långt man kan komma, säger Micke till Aftonbladet

Foto: goemma.se

Det är bara ett problem. Varje behandlingstillfälle kostar mellan 130 000 och 150 000 kronor, och Emma kommer att behöva minst tio stycken. Detta är pengar som familjen inte har. Därför såg de inget annat alternativ än att starta en insamling på Facebook i hopp om att deras dotter har en chans att fortsätta sitt liv. 

Läs mer om Emma och hennes situation på familjens blogg: goemma.se

Många bäckar små gör skillnad. Om fler får veta om Emma och hennes situation kanske hennes liv kan räddas. Dela gärna för att vara med och hjälpa familjen.