4-åriga flickan dör tragiskt – nu sprids mammans bild på Ellies sista färd

När Ellie föddes var hon som vilken bebis som helst, och precis lika älskad av sina föräldrar som alla nyfödda barn.

Det tog inte lång tid innan man märkte att någonting var fel och bara fyra månader efter födseln upptäcktes en hjärntumör i Ellies. Det var så stor att den tog upp en tredjedel av hennes huvud.

Facebook/PrayersForEllie

Hon hade drabbats av en mycket ovanlig form av DIG (desmoplastic infantile ganglioglioma). 

Efter diagnosen blev sjukhusvistelserna allt fler för Ellie som alltid hade familjen vid sin sida.

En Facebook-sida, Prayers for Ellie, upprättades för att alla som ville skulle kunna stötta Ellie.

Facebook/PrayersForEllie

Hon blev bara sämre och sämre, och den 15 januari i år gick fruktansvärt nog hon bort. Familjen var förkrossad men de visste också att nu skulle Ellie inte behöva lida mer. Ellie blev bara 4 år gammal.

Jag kan inte föreställa mig sorgen att behöva överleva sitt eget barn. Man måste vara extremt stark och få mycket stöd för att orka genomlida en sådan tragedi.

Den 16 mars lade Elleis mamma ut en bild på Facebook-sidan för första gången på länge.

Facebook/PrayersForEllie

Så här skrev hon:

”Vi gjorde en specialtillverkad urna, du skulle ha älskat den. Tyvärr är temporära urnor bara lådor, det var inte gott nog för dig. Så jag dekorerade den, tills din perfekta urna levereras. När jag körde hem dig häromdagen var jag rädd, men att spänna fast dig med säkerhetsbältet kändes normalt.”

Bilden till texten väcker starka känslor, i väntan på den beställda urnan har hon fått hem sin lilla flicka i en kartong. Kartongen har hon spänt fast i Ellies bilbarnstol som fortfarande har en plats i familjens bil.

Facebook/PrayersForEllie

”Det här kommer att förändras, älsklingstjejen. Jag kommer att få det att förändras. Jag vill aldrig att någon mamma ska känna så här, och jag kommer att kämpa för de andra barnen så att ingen annan mamma ska behöva spänna fast askan av sitt barn i bilsätet. För du har alltid varit värd #morethan4.”

Även om Ellies mamma genomgått något som ingen förälder ska behöva uppleva, är hon tydlig med att hon inte skulle vilja ändra någonting. Ellie har lämnat efter sig många fina minnen.

Facebook/PrayersForEllie

Nu vill hon hjälpa andra och på så sätt hylla sin dotters liv och låta minnet av henne leva vidare.

Hjälp oss gärna att dela denna artikel för att hedra minnet av Ellie