4-årige pojkens gravsten plockades bort – efter att en person klagat på att den var olämplig

En 42-årig mamma som förlorat sin son är förkrossad och arg efter att pojkens gravsten plockades bort från kyrkogården. Anledningen? En annan besökare tyckte att den inte passade in utseendemässigt.

42-åriga Jo Corbett-Weeks son Max var bara fyra år gammal när han gick bort i komplikationer av hans epilepsi. För att hedra sonens minne ville mamman att han skulle få en specialdesignad gravsten, med en nalle i sten som håller i en stjärna med Max namn på. Den personligt designade stenen kostade närmare 40 000 svenska kronor, och det var värt varenda öre tyckte mamman.

Foto: BBC

 

”Max, vår tappre lille soldat”

På stjärnan som nallen höll i stod det ”Max, vår tappre lille soldat”, följt av hans födelseår och en kärleksfull text. Och mamma Jo blev berörd när hon såg hur många som kom och lämnade gåvor vid stenen. Men alla var inte lika berörda av den specialdesignade graven.

 

Ratades på grund av utseendet

När det blev dags för den tiden på året som Max födelsedag äger rum så kom chocken för mamma Jo. Max gravsten hade plockats bort. Jo visste först inte varför, men skulle snart bli varse om anledningen. En annan kyrkogårdsbesökare hade stört sig på att gravstenen inte passade in utseendemässigt, och framfört sina klagomål till kyrkogårdens ansvarig.
– Jag var helt ovetandes om detta. Den ansvarige kontaktade aldrig mig, utan det var stenhuggaren som berättade att han fått order om att plocka bort stenen, säger Jo till BBC och fortsätter:
– Jag är upprörd, stressad och arg. Vi har fått utstå så mycket som familj, säger mamma Jo.

 

Ska diskutera ny design

När nyheten kom ut kontaktades en talesman för kommunen av BBC, för att svara på varför man plockade bort stenen utan att säga till. Svaret blev:
– Vi har en överenskommelse om hur formerna får se ut på kyrkogårdens gräsmatta. Vi blev kontaktade av folk som ratade formen, säger talesmannen.
I samma intervju säger talesmannen att stenhuggaren satt upp gravstenen där utan godkännande, då han inte kände till att den inte passade in, det skriver BBC. Men för att gottgöra Max mamma ska se ha ett möte där de diskuterat en ny design, det berättar Daily Mail.

 

Det gör ont i mig när jag hör att en mamma som förlorat sin son får gravstenen borttagen utan att någon informerar henne. Så ska det inte få gå till, dela om du håller med.