4-åring dör 1 vecka efter att han badat i poolen – varningen alla föräldrar borde läsa

Den här tragiska historien skär rakt i mitt hjärta. Ingen förälder ska behöva vara med om en så fruktansvärd händelse. Därför är det så viktigt att alla föräldrar läser detta.

Sommaren är äntligen här, och även om solen lyser med sin frånvaro är det många som längtar efter ett svalkande dopp.

Inte minst de små brukar älska att plaska omkring dagarna i ända. Oavsett om det är en djup pool eller bara en liten plaskbassäng brukar föräldrar oftast vara på sin vakt när deras barn är i närheten av vatten. Det räcker med att man vänder bort huvudet om så bara för en sekund så kan olyckan vara framme.

Men även om du har full uppsikt över dina barn kan ibland det otänkbara inträffa. Den 29 maj i år var fyraårige Frankie, eller Fransisco Delgado III som han heter och badade med sin familj. Han lämnades inte obevakad och ingenting speciellt hände under dagen som någon i familjen lade märket till.

Under dagarna som följde började Frankie må dåligt, han hade influensa liknande symptom, men efter någon dag började han att må lite bättre.

Facebook/BabyFrankieSupport

Nästan en vecka efter att Frankie badad i poolen vaknade han upp i extrem smärta och skrek rakt ut, sedan tog han sitt sista andetag.

Hans pappa var med honom när det hände, och det dröjde inte länge innan ambulanspersonalen var på plats och skyndade pojkens livlösa kropp till sjukhuset.

Läkarna och sjuksköterskorna gjorde allt de kunde minns Tara, Frankies mamma, som såg på medan de arbetade.

Efter en stund kom två läkare ut till henne och berättade att hennes son inte gick att rädda.

Hans lungor var fyllda av vatten och hand hade fallit offer för en så kallad torrdrunkning, men symptomen kom långt efter att han badat.

Om man tidigt känner igen symptomen och uppsöker läkare kan man rädda liv. Läkare rekommenderar föräldrar att framför allt hålla koll på tre symptom hos barnen som kan innebära att hjärnan inte får tillräckligt med luft. 

Symptomen är: 
• Om barnet har svårt att andas efter att hen har badat.
• Om barnet känner sig överdrivet trött eller sömnigt.
• Om barnets beteende ändras, om hen beter sig konstigare än vanligt. Exempelvis om barnet är väldigt irriterade eller motvilliga. 

Frankies föräldrar önskar att de hade vetat om detta tidigare, i så fall hade deras son varit vid liv idag, men för hoppningsvis kan deras historia bli en varning för andra. På stegforhalsa.se kan du läsa mer om torrdrunkning, eller sekundär drunkning som det också kallas.

Här han du se ett nyhetsinslag om den tragiska händelsen:

Tryck på dela-knappen nedan, tillsammans kan vi hjälpas åt för att sprida detta viktiga budskap så att inte fler barn drabbas!