4-åringen låg livlös i poolen. I samma sekund tog Emma ett beslut som skulle rädda pojkens liv.

Emma Laine, 31, besökte i helgen Parkenbadet i Eskilstuna tillsammans med sin lilla dotter och sin syster Ann-Marie. När Emma och dottern befann sig i poolen hördes plötsligt ett högt skrik: ”Han sjunker!”. Emma tittade runt sig och fick syn på en liten pojke under ytan.

Hon lyfte snabbt upp sin egen dotter ur poolen och dök snabbt tillbaka i.
– Jag dök ner och lyfte upp den här livlösa pojken. Han var alldeles svart-blå i ansiktet. Jag slängde upp honom och ropade på hjälp. Min skräck var att han inte skulle klara sig, säger Emma Laine till Aftonbladet.

Samtidigt ropade Emmas syster Ann-Marie på hjälp från badvakterna. Men innan de hunnit reagera hade en man hunnit fram och inlett hjärt- och lungräddning. Efter några långa minuter kom till sist besked att de lyckats få liv i den 4-åriga lilla pojken.

– Jag blev så glad när jag fick höra det. Folk kom fram och sa att jag var en hjältinna, men för mig var det en självklarhet att agera. Trots att det var så mycket folk där var det ingen som reagerade, inte ens badvakterna. Just nu är jag bara glad att jag var där, i just den sekunden. Som jag förstod det hade han nog inte klarat sig om det hade gått en liten stund till, säger Emma Laine till Aftonbladet.

Pojken togs in till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för vård, men kunde lämna sjukhuset under söndagen.

Tack vare Emmas snabba reaktion klarade sig alltså den här lilla pojken och hon är utan tvekan en hjältinna. Det här är också en så oerhört viktig påminnelse om att vi alltid måste vara ytterst uppmärksamma när vi tar med våra små barn för att bada. Vatten kan vara lömskt och på bara några få sekunder kan faran vara framme. Vi får aldrig lämna våra små barn utan uppsikt!

Dagens hjälte!

Posted by Aftonbladet on den 16 augusti 2015

Publicerad av Newsner, gilla gärna