Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Alla borde höra 4-åringens svar till alla med fördomar om Downs syndrom.

Den lille pojken med Downs syndrom blev övergiven av sina föräldrar vid födseln. I sju långa år lever Archie på ett barnhem i Bulgarien. Han är ensam, och ingen vill ta hand om den lille pojken.

Bildkälla: Vimeo.

1

Av en slump såg en familj i Texas en bild på Archie. Utan den minsta tvekan bestämmer sig paret Joey och Lisa Eicher för att åka till Bulgarien tillsammans med sin 4-åriga dotter. Ögonblicket de mötte pojken visste de om att han var en del av deras familj. De bestämde sig för att adoptera honom.

Bildkälla: Instagram.

2

Men planerna mötte mycket oväntat hårt motstånd från nära och kära. Fördomarna kring Downs syndrom och mot Archie var hur många som helst. Det gjorde föräldrarna djupt sorgsna.

Bildkälla: Vimeo.

3

Som om inte fördomarna om Downs syndrom var nog så kritiserar andra föräldrar Lisa och Joey för att inte bry sig om sin dotter Ace. De menar att hon kommer att må dåligt av all uppmärksamhet och omvårdnad som den lille pojken kräver. Men de vet att Archie är hur fin och kärleksfull som helst, och kritiken tar hårt på föräldrarna. 4-åriga dottern Ace vet precis vad hon vill säga.

Bildkälla: Vimeo.

flickan

Och det vill hon berätta för hela världen. Hennes ord träffar mig rakt i hjärtat. Så klok och fantastisk. I slutet av videon har jag svårt att hålla tårarna tillbaka.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...