4 läkare säger att kvinnan inte behöver oroa sig, när hon träffar den 5:e får hon höra sanningen

När ens kropp börjar bete sig konstigt eller se annorlunda ut är det inte konstigt att man blir orolig. Om besvär inte försvinner av sig själv väljer de flesta att uppsöka läkare för att försäkra sig om att det inte är någonting farligt.

När Rachel kände att någonting började växa i nacken valde hon därför ganska omgående att gå till doktorn.

Efter undersökningen fick hon veta att det var en helt ofarlig cysta, och hon kunde gå hem igen, hon behövde inte oroa sig.

Varning för starka bilder!

Youtube

Men cystan fortsatte att växa i en rasande fart, och Rachel som trots att hon har stort förtroende för läkare valde ändå att gå till en annan för att få ett andra utlåtande.

Men även där gjordes samma bedömning och Rachel skickades återigen hem.

Men cystan växte ännu mer, och Rachel gick till ytterligare två läkare. Men även där var svaret det samma.

Youtube

När cystan hade blivit hela 17 cm i diameter gick hon till doktor nummer fem, hon kände helt enkelt på sig att det var någonting som inte stämde.

För första gången kände hon att det var någon som tog hennes oro på allvar, och läkaren tog tester på den stora utväxten.

Proverna skickades iväg och ganska snabbt fick Rachel sin oro bekräftat. Det var inte alls en ofarlig cysta utan en ovanlig form av cancer.

Youtube

Rachel rusades till operation och den stora tumören kunde äntligen skäras bort.

Som tur var gick operationen bra, och Rachel klarade sig med livet i behåll, dock kommer de stora ärren i hennes nacke alltid påminna henne om den otäcka tumören.

Hon är inte hämndlysten, men utredningar pågår om de läkare hon träffat tidigare borde ha agerat annorlunda.

Youtube

Rachel har också fått en officiell ursäkt av läkarförbundet.

Hade de bara tagit hennes oro på allvar hade hon sluppit gå igenom de stora och jobbiga operationerna som krävdes för att få bort tumören.

Här kan du se ett nyhetsinslag om Rachel:

Vilken tur att hon litade på sina instinkter och inte gav sig, annars hade denna historia kunnat få ett mycket sorgligt slut.

Läkare må vara väldigt duktiga, men man ska ändå lyssna på sin egen kropp, dela om du håller med!