4 systrar tar en bild tillsammans varje år – titta nu på sista bilden 40 år senare

Tiden går men familjebanden består – och ingenting symboliserar det bättre än det här makalösa projektet med systrarna Brown.

Allt började år 1975, när den amerikanske fotografen Nicholas Nixon tog ett foto på sin hustru BeBe och hennes tre systrar Heather, Mimi och Laurie. Det såg ut som ett helt vanligt familjeporträtt – men Nicholas såg någonting mer i syskonen Brown.

Han såg ett speciellt band, en vacker samhörighet – och möjligheterna till en unik skildring.

Året därpå tog Nicholas Nixon ett nytt fotografi där systrarna radade upp sig i exakt samma ordning som den första bilden.

Porträtten blev snart en tradition och en ständigt växande samling. Varje år samlades systrarna för att fotograferas – och 40 år senare hade projektet utvecklats till en fantastisk skildring av fyra systrars starka band och kärlek till varandra.

Det jag själv fastnade för var att bilderna på något sätt får en att konfrontera tidens gång, familjeband och vår egen dödlighet, men framför allt är bilderna väldigt vackra att titta på. Notera också hur systrarna tycks trycka sig allt närmare varandra ju längre tiden går!

Tiderna må ha förändrats – men genom modetrender, vuxenskap, livserfarenheter och åldrande har systrarnas kärlek alltjämt bestått.

Titta på det förtrollande klippet i spelaren här under:

Bildkälla: Imgur

Vilken otrolig resa genom olika decennier!

Dela vidare om du också tycker att familjen är det viktigaste vi har och att fler borde få se det här makalösa projektet.