8-åriga Selma samlar in pengar för att göra gamla glada.

Selma Stjärnhem är 8 år gammal och ute på ett uppdrag: Att göra gamla människor lite gladare.

En dag när Selma var på affären med sin familj såg hon en äldre man. Mannen – som var dement – hade svårt att ta sig in i bilen, men fick hjälp av Selmas pappa Andreas till hans fru kom till platsen.
– Då kom jag på att jag ville göra någonting för de gamla så då pratade jag med pappa, säger Selma till Aftonbladet.

Facebook

selma2

Hennes pappa förklarade för henne att mannen var dement.
– Hon sa att hon ville hitta ett botemedel så att gamla kan hoppa och leka som jag, säger Andreas.

Tillsammans med sin storasyster Greta, 10, och kusinen Ella har Selma nu startat ”Selmas utmaning”. Där utmanar hon alla andra att göra bra saker för äldre människor.
Trion har själva börjat sälja fika hemma i i Karlstad. Pengarna de får in kommer att användas till att bjuda ett helt ålderdomshem på fika. Hittills har de fått in över 400 kronor.

Utmaningen har nu börjat sprida sig, och har fått en egen sida på Facebook. Pappa Andreas berättar att han är stolt över sina döttrars fina initiativ.
– Man blir otroligt stolt av att se deras små hjärtan bli så stora. Jag tror det är superviktigt att det kommer en åttaåring och tycker något sånt här.

I framtiden hoppas Selma göra mer för att göra äldre glada, bland annat vill hon låta barn ta med sig sin husdjur så att de gamla får klappa på dem.

Är det inspirerande att se en så ung människa göra så fina saker. Vi borde alla hjälpas åt att uppmärksamma Selma och hennes utmaning så att hon kan glädja ännu fler framöver.

Om du vill ha fler såna här artiklar i ditt flöda, klicka bara på gillaknappen här under