Isabella samlade in 80 000 kronor för att ge sin cancersjuka mamma semester.

I 15 år har hon kämpat mot leukemin. I förra veckan fick hon ännu ett tragiskt besked – hon har fått cancer i munnen. Familjen känner sig maktlösa. Men hennes dotter Isabella tänkte att hon kunde göra något för att lyfta hennes jobbiga vardag. Hon startade en grupp på Facebook för att samla in pengar till en semester för hela familjen – och på bara några dagar blev det verklighet.  

45-åriga Carina Jansson fick beskedet att hon hade leukemi för 15 år sedan. Sedan dess har hon brottats med sjukdomen och aldrig kunnat leva ett normalt liv. När hon fick diagnosen var hennes tre barn små. Nu är de alla vuxna och har egna familjer, och Carina är mormor.

Hennes kropp svarade inte på alla behandlingar mot leukemin. I stället dog skelettet i Carinas knä på grund av alla mediciner. I dag kan hon inte producera tårar, och har starr i båda ögonen, skriver Aftonbladet.
– Det går inte att räkna upp allting. Men man kan tänka att hon fått allt man kan få. Läkarna är förundrade över vad det är som gör att hon hela tiden klarar sig, trots att hon är så skör, säger hennes 24-åriga dotter Isabella till tidningen.

2

Efter att ha haft problem med munnen en längre tid kom nästa chockbesked: en knöl i munnen var en tumör. Nu måste hon byta ut hela käkpartiet. Mitt i sorgen över beskedet bestämde sig hennes dotter Isabella och Carinas lillasyster Therese för att muntra upp henne. De startade en grupp på Facebook med namnet ”Till vår hjälte”. De ville samla in pengar för att Carina skulle kunna åka på semester med hela familjen för att bara kunna släppa allt och njuta. Tusentals vänner, bekanta och släktingar engagerade sig och på tre dagar fick de in – 80 000 kronor.

När de avslöjade överraskningen för Carina blev hon helt tagen av stödet hon fått och semesterresan som nu kan bli verklighet. Hon säger själv att hon ofta tänker på hur hon ska få ekonomin att gå ihop.
– Jag är fortfarande i chock över hur många människor som varit involverade. Jag fattar ingenting, jag tror jag sagt det hundra gånger. Alla är helt otroliga. Alla texter de skrivit, jag sitter och gråter. Jag har nog inte förstått det riktigt än, säger Carina till Aftonbladet.

Här nedanför kan du se ögonblicket när Carina får veta vad de har gjort för henne. Det är så fint att jag bara sitter och gråter.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna