5-åringen förstår att lillebror inte alltid kommer vara liten. Reaktionen berör nu miljoner världen över.

Begrepp som liv, tid, rum, död och att växa upp är begrepp som kan vara svåra att greppa och det är ofta med åren som man lär sig att förstå dem. När man är liten är det kanske inte helt enkelt att förstå dessa saker. Jag minns när jag var liten och familjen hade en golden retriver. När den gick bort kunde jag inte riktigt förstå vad som hade hänt och gick hela tiden runt och väntade på att han skulle komma tillbaka. Men även när man är vuxen är begrepp som liv, tid, rum, och död komplexa. Oftast lever vi i vardagen utan att tänka efter. Vi går upp på morgonen, handlar mat, tar barnen till dagis, lagat mat, går och lägger os och så rullar allt bara på.  

Om vi skulle stanna upp och tänka till ett tag kanske många av oss skulle börja gråta. Precis som det hände med den här lilla 5-åriga flickan Sadie som började att reflektera över sin och sin familjs tillvaro.

Sadie är en liten flicka som nyss har förstått något som chockar henne rejält: hennes lillebror kommer att växa upp.

Hon kan inte tro det… Hennes lillebror är så söt. Hur kan det komma sig att han ska förändras? Sedan blir hon ännu mer ledsen när hon förstår att hon en dag själv kommer att dö (enligt henne själv när hon är 100 år gammal).

Här nedanför kan du se den rörande videon. Jag blir så tagen av detta att jag bara vill krama om Sadie och alla andra jag håller kärt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna