5-åringen retades för att han hade kjol på förskolan. Pappans svar? Klockrent!

Marcus Frejs femåriga son brukar ha på sig kjol och klänning ibland. Det är inget konstigt med det och i vanliga fall brukar ingen reagera på hans klädsel. Men en dag kom Leonardo hem från förskolan och var ledsen. De andra barnen hade kommenterat hans kläder och sagt att det bara är tjejer som kan ha kjol och sonen hade blivit jätteledsen. Då bestämde sig Marcus för att byta arbetskläder.

Det var för en månad sedan som femåriga Leonardo fick en kommentar från en kompis på förskolan. Marcus ville självklart stötta sin son och bestämde sig för att visa honom att det inte är något fel med att ha på sig kjol.

Marcus jobbar som elinstallatör och fick en idé.

– Man kan ha arbetskilt på jobbet och jag har funderat på att skaffa en sådan. När det här hände bestämde jag mig för att göra slag i saken och beställde hem den, berättar han för Aftonbladet.

I fredags kom kilten och Marcus visade sin son de nya arbetskläderna.

– Jag sa till honom att ”titta, pappa har också kjol”. Han tyckte det var kul och blev glad.

Efter att ha sett sin pappa i kilt har Leonardo börjat ha på sig kjol i förskolan igen.

Marcus berättar att han inte tycker att det spelar någon roll om man är kvinna, man, från Sverige eller Afghanistan, det definierar en inte som människa.

– Och kläder man har på sig ska inte avgöra vad man är för människa, det är inte där man ska bilda sig en uppfattning om någon.

Vilken klok pappa! Jag tror vi alla behöver lära våra barn att det är okej att vara precis som man själv vill, och att man aldrig ska döma andra efter hur de ser ut eller har på sig. Då kanske vi äntligen kan krossa alla fördomar.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna