5-åriga flickan kom 4 minuter för sent till läkaren – nekades vård och avled timmar senare

Familjen var fyra minuter sena till dotterns inplanerade läkartid för svårt astmaanfall, det tyckte läkaren inte var okej, så han bad familjen komma tillbaka en annan dag. Några timmar senare hittades den femåriga flickan livlös till följd av ännu en astmaattack. 
– Vi har inte ens fått en ursäkt från läkaren, säger flickans mormor, och menar att läkarens attityd och besatthet av att familjen var sen resulterade i att deras lilla flicka dog.

Femåriga Ellie-May Clark fick en svår astmaattack i skolan och bokades därför in akut hos en lokal läkare i sydöstra Wales. När familjen märkte att de skulle bli sena ringde de till kliniken och meddelade det, men när de väl kom fram – fyra minuter senare, var det för sent. 
”Nej, det går inte för sig, de är sena”, ska läkaren ha meddelat receptionisten, det berättar Daily Mail

Familjen hade inget val, de fick åka hem då läkaren inte hade tid för dem längre. Senare samma kväll hittades femåriga Ellie-May livlös från ännu en astmaattack. Hon kördes snabbt till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. 

I rapporterna framgår det att familjen skickades hem utan att läkaren ställt en enda fråga gällande Ellie-Mays tillstånd, och att läkaren inte alls var upptagen med en annan patient vilket denne påstått vid tillfället. En annan läkare ska ha sagt att man inte kan neka patienter som kommer på akuta besök, men utan framgång. 

Enligt Daily Mail har rapporten konstaterat att orsaken till flickans död är att läkaren vägrade ta emot henne och undersöka henne. Följden blev att läkaren stängdes av från arbete i sex månader, men fortfarande med full lön. Idag arbetar hon på ett annat sjukhus. 
– Hon har haft möjlighet att gå vidare med sitt liv, få ett nytt jobb och lägga allt bakom sig. Men vi står kvar med inget annat än smärta. Ellie-May fick inte det liv hon förtjänade att få, säger flickans mormor, enligt BBC.  

Vad som hände med lilla Ellie-May är helt fruktansvärt. Det här visar att sjukvården behöver ta alla fall på allvar. Dela gärna för att uppmärksamma problemet så att inte fler sådana här missbedömningar inträffar.