5-åring hittar mammas livlösa kropp på övervåningen – rusar blixtsnabbt barfota ut i mörkret

Två kvarter – så långt sprang femårige Aidan innan han kom fram till sin styvfarfars hus. 

Han knackade på dörren intensivt och klockan var bara fem på morgonen – utan varesig mamma eller pappa vid sin sida. Vad han sen skulle berätta är någonting som farfar Kenny aldrig skulle glömma. 

Han förstod direkt att någonting inte stod rätt till. 

– Plötsligt sa han bara: ”Mamma och pappa är döda, mamma och pappa är döda!”, säger farfar Kenny till WCPO-TV. 

Innan han kom hem till sin farfar hade Aidan nämligen gjort en fruktansvärt upptäckt i hemmet. På ovanvåningen hittade han sina föräldrar Lee Johnson och Chelsie Marshall medvetslösa. 

De hade tagit en överdos heroin – innan de skulle ta sig till jobbet. I huset fanns också deras gemensamma dotter – som vid den tiden bara var tre månader gammal. När polisen kom dit hittade de henne i bilen. 

Men Aidan reagerade blixtsnabbt när han såg sina föräldrar som han trodde var döda. Två poliser tog sig tillsammans med en ambulans till familjens hus efter att Aidan larmat via sin farfar.

Aidan och hans styvfarfar Kenny. © WLWT5

Ambulanspersonalen bestämde sig för att medicinera med Naloxon. Mamman behövde hela sju doser för att återfå medvetandet. Sen fördes paret till sjukhus för vidare medicinering.

Föräldrarna dömdes till fängelsestraff och fick dessutom böta efter att ha utsatt sina barn för fara och narkotikabruk. 

Polisen delade med sig av historien på sin Facebook-sida och skrev: ”den här femåringen – en hjälte – räddade tre liv i dag. Hur kan något så fantastiskts samtidigt vara så ledsamt?”. 

Aidan fick en tapperhetsmedalj från polisen för sitt stora mod. Polisen menade att hans hjältemodiga insats räddat lillasystern och föräldrarna från att dö. 

– Han är en så smart pojke, sa polisen till WCPO-TV. 

Styvfarfarn berättar att barnen nu är omhändertagna av andra släktingar, skriver The Sun

© Twitter

Polisen skrev också att de kände avsky gentemot hela historien – särskilt med tanke på att liknande fall ploppar upp lite varstans numer. 

Polisen i det här fallet skrev i Facebook-posten: ”SNÄLLA skaffa hjälp innan det är för sent. Inte bara för att rädda er själva, men också för era barns skull. De dessa barn en chans genom att skaffa hjälp. Om du eller någon du älskar har drogproblem, sök hjälp nu”. 

Du som har problem eller känner någon som kanske har problem med missbruk av exempelvis narkotika eller alkohol kan, förutom den beroendevård som finns i sjukvården eller socialtjänsten även vända dig till kyrkan och vissa frivilligorganisationer för stöd och hjälp. Du kan hela tiden ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefonnummer 1177.

Ingen väljer sina föräldrar och den femårige pojken ska ha all heder för att han sprang iväg och larmade hos sin farfar.

Dela om du också hoppas och tror att det kommer gå bra för en så klipsk pojke här i livet. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...