5 underbara gåvor som din mamma kommer älska att få i Mors dag-present.

Nu är den snart här: dagen då vi med pompa och ståt hyllar världens bästa mammor lite extra på Mors dag. Men istället för att bränna pengar på en pryl som hon i ärlighetens namn inte har någon nytta av så kanske det kan vara läge att rikta om ditt fokus och istället visa hur mycket hon betyder för dig med en gest eller omtanke som skriker kärlek. Här är fem enkla men underbara gåvor som din mamma kommer älska att få i Mors dag-present.

artikelnpresenterasav

1. En kram

Det låter kanske enkelt – men alla behöver en kram och lite extra uppskattning då och då. En som verkligen förtjänar det är din mamma som har stöttat dig i vått och torrt genom livet, så visa henne hur tacksam du är för allt genom en lång, varm kram som bara skriker kärlek!

2. Frukost på sängen

Finns det något bättre sätt att starta dagen än genom att äta en härlig frukost på sängen? Ja, det skulle väl vara om någon annan serverade dig frukost på sängen. Så släng ihop kaffe, juice, yoghurt, smörgåsar, pålägg och allt annat din mamma kan tänkas önska och ge henne en riktig brakstart på dagen.

Annons från Plan International: Glöm inte Mors dag, din morsgris! Ge din mamma en gåva som gör skillnad för alla världens mammor. I Plan Internationals gåvoshop kan du handla en Säker förlossning-gåva, en gris eller ett mamma-barn-paket. Klicka här för mer information.

3. En stor bukett blommor

Det är fint att titta på, det luktar gott och det skänker lugn och harmoni. Men en bukett blommor handlar om så mycket mer än så: nämligen omtanken. Vi har sedan urminnes tider gett bort blommor till någon vi verkligen tycker om och jag kan nästan garantera att din mamma skulle tjoa av glädje om du drog fram en riktigt stor och vacker bukett på Mors dag.

4. Bjud på middag

Du kan säkerligen inte räkna till hur många härliga måltider som har kokats ihop och som du har blivit bjuden på hemma hos föräldrarna genom åren. Så att en gång för alla bjuda tillbaka med en ordentlig trerättersmiddag till din kära mamma, det är inte bara fint utan också helt rätt! Som bonus på köpet får ni ju dessutom en riktigt mysig kväll tillsammans.

5. En heldag tillsammans

Ibland kan det vara så enkelt som att bara spendera tid tillsammans. Eller är det verkligen så enkelt? Många har vittnat om att personer på sin dödsbädd ångrat att de inte spenderade mer tid med familj och vänner – så passa för guds skull på innan det är för sent! Hitta på något som din mamma verkligen älskar och njut av varandras umgänge.

Annons från Plan International:

Bonustips: Ge din mamma en gåva som gör skillnad för alla världens mammor

Varje år bränner vi massor av pengar på dyra prylar medan det i andra delar av världen råder extrem fattigdom. Så istället för att haka på köphetsen – varför inte ge din mamma en gåva som verkligen betyder något och som gör skillnad för alla världens mammor? I Plan Internationals gåvoshop kan du, från bara 140 kronor, välja mellan tre olika Mors dag-gåvor: du kan ge mammor och nyfödda barn en möjlighet till bättre vård via en Säker förlossning-gåva, du kan ge bort en gris som kan förändra livet för en fattig familj eller så kan du ge bort ett mamma-barn-paket som gör skillnad för en nybliven mamma och hennes bebis. Din egen mamma kommer utan tvekan att bli glad över att få vara med och skapa framtid! Handla din gåva på plansverige.org/shop redan i dag.