Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

6 år efter sonens död blir gräset runt graven grönare – när mamman inser varför brister mitt hjärta

I augusti 2010 avled Joseph Anthony Villasenor i en bilolycka. Han blev bara 36 år gammal. 

Joseph lämnade efter sig en familj i stor sorg. 6 år senare besöker de fortfarande hans grav för att minnas honom och känna hans närvaro. 

En dag upptäckte de att gräset runt hans grav hade blivit grönare. Trots att det var torrt ute och gräset på resten av kyrkogården hade gulnat, lyste Josephs grav av grönska.

Anledningen är så hilma fin.

Men för att kunna förklara vad som hänt med Josephs grav måste jag först berätta om 85-åriga Jake Reissig och hans älskade fru Liz.

Bild: Facebook

Liz dog 2014, efter ett 65 år långt äktenskap. De hade haft ett väldigt lyckligt liv tillsammans, och Jake fortsatte pyssla om sin fru även efter hennes död. Han besöker kyrkogården varje dag för att ta hand om hennes grav och vattna gräset runt den. Liz grav lyser grönare än någon annan.

Bild: Facebook

En dag när Jake gjorde sin vanliga tur till kyrkogården upptäckte han en kvinna en bit bort. Hon satt böjd över en grav och grät. Han gick fram och pratade med henne, och hon berättade att hon var där för att besöka sin bror Josephs grav.

 Joseph hade jobbat som soldat i 16 år, och avled i en bilolycka augusti 2010. 

Bild

Efter samtalet lämnade Josephs syster kyrkogården och Jake återgick till att ta hand om sin frus grav. Men han kunde inte släppa tanken på Joseph, som hade lämnat detta liv alldeles för tidigt. Han bestämde sig för att börja vattna en grav till vid sina besök.

Några veckor senare kom Josephs föräldrar till kyrkogården för att besöka sin sons grav. De blev förvånade när de såg att gräset var grönare än vanligt. Graven lyste upp hela kyrkogården. Först trodde de att det var ett mirakel, att en ängel måste vaka över Joseph. Men sedan förstod de att ängeln i själva verket var Jake.

Bild: Facebook

De blev så rörda att de gav honom en kram.

Så om ni någon gång besöker Garden Park Cemetery i Texas och ser två gravar som lyser starkare än alla andra – då vet ni varför.

Jag blir så rörd av Jakes fina gärning mot främlingen i graven bredvid hans fru. Vi behöver fler människor som honom!

Dela gärna den här fina historien till dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...