6-åriga Ellenors egna ord efter dramat i skogen i natt: ”Vill tacka snälla hunden”

Vid 11:30 på söndagsförmiddagen försvann en 6-årig flicka spårlöst efter att ha sprungit bort från sin familj. Ett hundratal personer sökte efter henne och efter 13 timmar hittades hon välbehållen av en hundpatrull. 

”Ellenor sänder ett extra tack till den snälla hunden”, skriver hennes mamma på Facebook.

Det var efter en utflykt med familjen vid Blacksåsberget, Hudiksvall, som 6-åriga Ellenor Natander försvann vid lunchtid söndag. Efter att pappa Anders med familj sökte i några timmar ringde de polisen. Pådraget blev enormt för att hitta Ellenor, och det gav också resultat. Polispatruller med hundar, Missing People, fjällräddare, orienterare, hemvärnet och polishelikoptrar gjorde allt för att till slut, vid ett-tiden på söndagsnatten, kunna andas ut efter att ha hitta henne. Det berättar Hela Hälsingland.

– Flickan är hittad och välbehållen. Hon mår bra. Just nu ser vi till att hon får värme och dryck och att hon transporteras ner till sin familj. Det är fantastiskt, jättekul, säger Rickard Svedjesten, insatsledare inom fjällräddningen, till sajten.

För pappa Anders och resten av familjen var det fruktansvärda timmar innan Ellenor hittades.

– Det var spänt hela tiden. Man gick och tänkte på vad som kunde ha hänt, var hon kunde vara, hur kall hon var. Allt sånt där, säger Anders Natander till Expressen.

Ellenor hade sprungit iväg med sin 4-åriga bror. Brodern hittades snabbt men när Ellenor inte gick att hitta larmades polisen. Efter timmar av oro och skräck var det sedan en polishund som hittade henne 500 meter från platsen där hon försvann.

– Det är en fantastiskt duktig tjej, säger pappa Anders till Expressen.

Nu har även Ellenors mamma gått ut med ett personligt tack från Ellinor själv – riktat till hunden som hittade henne. Så här skriver mamman:

”Stort tack till alla som hjälpte till att hitta vår lilla Ellenor på Blacksås! Ellenor sänder ett extra tack till den snälla hunden. 
Ellenor mår bra och ser fram emot att få åka hem snart.”

Nu hyllar vi polisens insats och skickar alla styrkekramar till familjen. Ta hand om varandra nu!

Foto: Daniel Sjöholm / TT 

Publicerad av Newsner familj