6-åriga flickan dör tragiskt – 3 dagar senare ser mamman något i strumplådan

6-åriga Elena Desserich från amerikanska Wyoming var precis som många andra barn i samma ålder. Hon älskade att måla och att läsa böcker, hon drömde om att bli mamma och hennes drömyrke var lärare.

Men en dag förändrades allt.

Elena hade drabbats av en ovanlig, pediatrisk hjärntumör – och av läkarna fick föräldrarna Keith och Brooke ta emot det tragiska beskedet att deras älskade dotter bara hade 135 dagar kvar att leva.

Keith och Brooke kom snart överens om att inte berätta för Elena att hon kanske inte skulle klara sig, eftersom de ville att hon skulle kunna njuta av sin sista tid i livet.

Bildkälla: Youtube

Istället bestämde sig föräldrarna för att göra varje dag speciell för Elena och hennes lillasyster Gracie – och tillsammans som en familj gjorde de allt som Elena ville göra.

Eftersom de var oroliga att lilla Gracie kanske inte skulle komma ihåg sin storasyster när hon blev äldre så började de också att skriva en dagbok om den 6-åriga flickan som älskade att måla och att läsa böcker.

Bildkälla: Youtube

Samtidigt blev Elena allt sämre. Hon förlorade talförmågan och blev gradvis förlamad.

I augusti 2007 somnade hon slutligen in till familjens stora sorg.

Bildkälla: Youtube

Vad ingen däremot visste var att Elena själv hade börjat förbereda sig för slutet – och ett par dagar efter hennes död hittade familjen några meddelanden från sin saknade dotter och syster.

Där hade Elena skrivit hur mycket hon älskade sin familj.

Bildkälla: Youtube

Först tänkte inte familjen särskilt mycket på det men inom kort började lapparna dyka upp på allt fler märkliga platser.

Böcker, strumplådor, garderober, skåp, CD-fodral, bland juldekorationerna – i alla möjliga skrymslen låg de kärleksfulla små anteckningarna som Elena hade skrivit under sin kamp mot cancern och sedan gömt undan.

Bildkälla: Youtube

På vissa stod det ”Jag älskar er” och på andra var det målningar av hjärtan och blommor.

– Hon var ett barn som var klok ut i fingerspetsarna. Jag hatar tanken på att hon visste om att hon var döende, men jag tror att hon visste, säger pappa Keith Desserich till DailyMail.

Bildkälla: Youtube

Elena hade också gömt lappar hos närstående släktingar. Så småningom hade familj och släkt hittat hundratals olika meddelanden – som tillsammans fyllde tre stora lådor. Det var som små påminnelser om den lilla flickan som de älskade så mycket.

– Jag tror att lapparna var hennes sätt att berätta för oss att allt skulle bli bra. Det känns som en kram från henne varje gång vi hittar en, säger mamma Brooke Desserich till DailyMail.

Bildkälla: Youtube

Två år efter Elenas död bestämde sig föräldrarna Keith och Brooke för att publicera en bok som en hyllning till sin dotter, och som ett sätt för Gracie att minnas sin storasyster.

Intäkterna går direkt till cancerforskning och innehåller alla lappar – förutom två, som föräldrarna sparade för att bära med sig var de än går.

– Det är vårt sätt att spara det sista meddelandet, säger mamma Brooke Desserich till DailyMail.

Caption

Se den rörande trailern till boken här:

Elena finns inte längre kvar i jordelivet – men hon kommer aldrig att glömmas bort.

Nu tycker jag att vi delar vidare den gripande berättelsen som en påminnelse om att ta vara på tiden med nära och kära – och att visa kärlek och uppskattning till varandra innan det är för sent.