6-åriga flickan hittad välbehållen – efter 13,5 timmar sökande: ”Fantastiskt”

Vid 11:30 på söndagsförmiddagen försvann en 6-årig flicka spårlöst efter att ha hunnit sprungit bort från sin familj. Sökinsatserna för att hitta henne blev enorma. Ett hundratal personer engagerade sig – och det gav resultat. Natten till måndagen hittades välbehållen och vid gott mod. Det berättar Hela Hälsningland.

– Det är fantastiskt, jättekul, säger Rickard Svedjesten, insatsledare inom fjällräddningen.

Det var efter en utflykt med familjen vid Blacksåsberget, Hudiksvall, som 6-åriga Ellenor Natander försvann vid lunchtid söndag. Efter att pappa Anders med familj sökte i några timmar ringde de polisen. Pådraget blev enormt för att hitta Ellenor, och det gav också resultat. Polispatruller med hundar, Missing People, fjällräddare, orienterare, hemvärnet och polishelikoptrar gjorde allt för att till slut, vid ett-tiden på söndagsnatten, kunna andas ut efter att ha hitta henne. Det berättar Hela Hälsingland.

– Flickan är hittad och välbehållen. Hon mår bra. Just nu ser vi till att hon får värme och dryck och att hon transporteras ner till sin familj. Det är fantastiskt, jättekul, säger Rickard Svedjesten, insatsledare inom fjällräddningen, till sajten.

Youtube

För pappa Anders och resten av familjen var det fruktansvärda timmar innan Ellenor hittades.

– Det var spänt hela tiden. Man gick och tänkte på vad som kunde ha hänt, var hon kunde vara, hur kall hon var. Allt sånt där, säger Anders Natander till Expressen.

Ellenor hade sprungit iväg med en kompis vid försvinnandet, men medan kompisen hittade tillbaka till familjen, som var på väg nerför berget, var inte så fallet för Ellenor. Efter timmar av oro och skräck var det sedan en polishund som hittade henne 500 meter från platsen där hon försvann.

– Det är en fantastiskt duktig tjej, säger pappa Anders till Expressen.

Nu hyllar vi polisens insats och skickar alla styrkekramar till familjen. Ta hand om varandra nu!