Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

6-åriga Leland skriver kärleksfullt brev till sina föräldrar att läsa efter hans död.

Amber och Tim Shoemake var med om det värsta som kan hända en förälder. De förlorade sin 6-åriga son Leland efter att han drabbats av en infektion i hjärnan.

Mitt i all chock och sorg hittade de ett meddelande från sonen hemma i vardagsrummet. Ett brev han skrivit medan han fortfarande levde, och som skulle läsas efter hans död. 

Det här berörde mig så djupt.

Leland var bara 6 år när han plötsligt drabbades av en mycket allvarlig sjukdom. Läkarna misstänker att han kommit i kontakt med bakterier när han lekte utomhus, kanske från att gräva i jorden. På något väldigt olyckligt sätt utvecklades detta till en allvarlig infektion i hjärnan och Leland blev jättesjuk.

Facebook

Leland kämpade hårt för sitt liv, men den 25 september för nästan ett år sedan orkade han inte längre. Leland dog, bara 6 år gammal.

leland
Facebook

När föräldrarna kom hem från sjukhuset för att välja ut kläder till begravningen gjorde de en mycket rörande upptäckt. Leland hade skrivit ett brev till dem med orden ”Jag är fortfarande med er. Tack mamma och pappa. Kärlek”. 

Ingen av föräldrarna visste om att han hade skrivit brevet. Det verkar som att sonen hade tänkt att de skulle hitta det efter hans död.

brev
Facebook

Mamman postade en bild på brevet tillsammans med en text om sonen på Facebookssidan ”Prayers for Leland”, en sida där man kunde följa Lelands kamp mot sjukdomen. Inlägget har nu delats tusentals gånger.

Så här skrev hon:

Amber här som skriver. Det här kommer att vara min enda inlägg här på ett tag. Jag var överbeskyddande mot Leland och gjorde mitt bästa för att hålla honom trygg. Han älskade att leka i leran. Jag trodde aldrig att han skulle tas ifrån mig på det här sättet. Han var min värld. Han gjorde mig till en mor. Vi kämpade så hårt för att få honom. Han föddes för tidigt, men kom ut skrikande och frisk. Han var smart från dag ett. Han kunde alfabetet, siffror, färger, former och läsa 20 ord när han var ett år gammal. Han var vår lilla nörd och vi älskade honom. Han älskade skolan och älskade att lära sig. Han älskade History Channel, väderkanalen, dokumentärer och historia. Han älskade fartyg som Titanic, och att lära sig om saker som andra världskriget. Han var perfekt. Hans favoritfilm var Hajen. Hans favoritregissör var Steven Spielberg. Och hans favoritskådespelare var Adam Sandler. Han älskade sin bror och hans familj så mycket.

Han lyste upp varje fest. Hans leende kunde lysa upp en hel stad. Han var den smartaste, mest omtänksamma, kärleksfulla lilla pojke som någonsin funnits. Han togs ifrån oss för tidigt. Han kunde ha gjort stora saker i den här världen. Vi skulle bara ha några vänner här, om det inte var för Leland. Han träffade aldrig en främling och han älskade alla. Hela mitt liv har detta varit min enda rädsla och nu är det verklighet. Ingen bör någonsin behöva begrava sitt barn. Jag har alltid sagt att jag hoppas att det är jag som går först för jag tror inte att jag är stark nog att klara något annat. Det är fortfarande inte verkligt för mig. Jag kommer på mig själv med att sitta och komma ihåg saker han brukade säga och citat från filmer han skulle citera. Som ”check ya later” från Dazed and Confused. Eller ”Du kommer behöva en större båt” från Hajen. Eller alla miljoner andra saker han brukade säga från Billy Madison. Han var ljuset i våra liv och centrumet i vår familj. Jag räknar dagarna tills jag kan se hans söta ansikte igen och höra hans vackra röst.

När Tim och jag kom hem för första gången för att hämta kläderna som han skulle bli begravd i, låg detta på bordet i vardagsrummet. Vi har ingen aning om när han skrev det, men du förstår att han alltid var ett speciellt barn. Vi kommer att älska dig för evigt Leland. Sov gott och låt inte vägglössen bita!

Mitt hjärta brister när jag tänker på Leland och hans familj. Vilken fantastisk pojke han verkade vara.
Vila i frid lilla vän.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna