6-årige Osman gav vänskapskort till alla i klassen – för att ingen skulle känna sig utanför

Att inte få blommor eller presenter på alla hjärtans dag är något som många är helt till freds med, men som barn kan det vara jobbigt att se andra få gåvor och själv inte få något. Barn vill gärna passa in och känna sig uppmärksammade, så att bli utan när vännerna får presenter kan vara en törn för självkänslan. 

Detta ville sexårige Osman förhindra. För att ingen skulle känna sig utanför på alla hjärtans dag så gjorde han kärlekshälsningar till varenda en i sin klass, vilken fantastisk liten kille. 

Sexårige Osman har nyligen börjat på en skola på Gärdet i Stockholm. Som den snälla kille han är ville han passa på att visa sin uppskattning till vännerna på alla hjärtans dag. 
– Det började med att han sa att han ville ge något till två tjejer och en kille i klassen, berättar mamman Asila Jabir, till Aftonbladet.

Mamma Asila tyckte att det var fint av sonen, men när hon kom att tänka på de som inte fick några hälsningar när hon var liten föreslog hon att sonen skulle uppvakta alla. 
– Han tyckte det var en jättebra idé. Så han fick välja ut korten och choklad helt själv, säger hon till Aftonbladet.

Kvällen innan alla hjärtans dag förberedde Osman 23 kort, ett till varje klasskamrat. Alla kort pryddes med en chokladbit och texten ”Thank you for beeing my friend”. Alla kort togs emot med stora leeden från klasskamraterna, och läraren fick en bukett med rosor. 

Att få en gåva eller en hälsning kan betyda otroligt mycket för ett litet barns självkänsla. Både barn och vuxna kan lära av sexårige Osman, dela gärna för att hylla honom.