6-årige Vilhelms receptbelagda medicin mot smärtan är slut på alla apotek: ”Blir så frustrerad när folk bunkrar”

Apoteken pressas allt hårdare av folks hamstring i corona-tider. Mamma Clara kunde inte få tag i smärtstillande medicin till sexårige sonen Vilhelm för att det var slut överallt, trots att Vilhelm fått det utskrivet på recept.

– Man blir frustrerad över att folk bunkrar till friska barn, sen finns det inte till de som verkligen behöver, säger hon till SVT.

Foto: TT/Pixabay

I måndags fick Claras sexårige son Vilhelm en fraktur i armen när han åkte rutschkana. Läkaren skrev då ut recept på flytande alvedon mot smärtan, men när Clara skulle hämta ut det var det slut på alla apotek.

– Jag har kollat online, jag försökte ringa apotekets kundtjänst och i dag har jag kört runt i en och en halv timme, men det finns ingenstans, säger Clara till SVT.

Folk bunkrar till friska

Trots att Vilhelm har ont, så menar hon att han klarar sig bra. Hon blir dock frustrerad på de som hamstrar när de är friska, då det finns andra som kan vara i ännu större behov av läkemedel än hennes son.

– Man blir frustrerad över att folk bunkrar till friska barn, sen finns det inte till de som verkligen behöver, säger hon till SVT.

Dela gärna för att visa folk som hamstrar eller tänkt hamstra att det finns folk som blir lidande.