6-åring kämpar mot hjärntumör – när de kommer hem ser mamman något som rör henne till tårar

Brett och Alicia Raskey hade inte varit hemma sen 14 mars i år. 

Det var då de fick det ödesmättade beskedet – deras sexårige son Colin diagnostiserades med en stor hjärntumör. 

Sen dess hade hela familjen praktiskt taget bott på sjukhuset där Colin vårdades för cancern. Föräldrarna tog ledigt från jobbet i veckor för att kunna vara på plats och stötta sitt älskade barn dygnet runt. De var verkligen där för honom. 

Colin genomgick en omfattande och svår operation i mitten på mars, men har hela tiden hållit humöret och hoppet uppe enligt föräldrarna. Han är en riktig kämpe! 

– Han sköter sig väldigt bra och vet innerst inne att han kommer bli 100 procent återställd. Och vi måste vara där för honom, så han förstår det, säger pojkens morfar Mark Toppo till Fox10.

Colin har fått allt stöd han kan få av både sina föräldrar och sjukvården under sin tid på barnsjukhuset. Det har varit viktigt för föräldrarna att sända ut signalen att Colin inte är ensam i kampen mot den här hemska sjukdomen. 

Samtidigt har familjen också haft stöd på hemmaplan. Grannen Davis Margau tog saken i egna händer och skapade en insamling på internet för att hjälpa samla in pengar till familjen medan de var borta från jobbet för att stötta sin son.

– Det sista jag vill i världen är att den här unga familjen ska behöva oroa sig över pengar, skrev grannen på sidan.

Målet var att samla in 220 000 kronor, och ganska fort fick de in 135 000 kronor. Men förutom den här fina gesten visade det sig att Davis hade en till överraskning som väntade familjen den dag de skulle komma hem från barnsjukhuset. 

För detta krävdes arbetsinsatser från hela 40 personer som bor granne med familjen i området. 

Familjen är själva kända för att gärna bjuda in till grannfester och annat kul. Då blev valet extra enkelt för grannarna att hjälpa till. 

Det svåraste för grannarna var att organisera sig och få folk att göra rätt saker. 

Efter en hel dags arbete var målet uppnått: Grannarna hade byggt en egen en tegelstensgril ute i trädgården – och den var redo att invigas! 

Dagen därpå kom föräldrarna hem från barnsjukhuset för ett snabbesök. När de öppnade dörren ut till trädgården kunde de inte tro sina ögon.

Där stod alla grannar – och mamman kunde inte hålla tillbaka tårarna. De forsade ner för hennes kinder. 

– Grannarna kan vara grannar. Men det är när de blir kompisar och livslånga vänner som allt förändras. Vi är lyckligt lottade som flyttat hit en gång i tiden, sa Brett enligt Fox10. 

– Det är en ära att ha varit med om ett sånt här projekt och vi är så glada över hur mycket detta betyder för dem, sa grannen Davis till KSAZ-TV efteråt. 

Föräldrarna Brett och Alicia fortsätter att kämpa sida vid sida med sin son Colin mot denna fruktansvärda sjukdom. Samtidigt som tacksamheten de känner för grannarnas bygge och försök att skapa lite ljus i deras tillvaro kanske kan ge ny energi till hela familjen.

Sonen Colin skulle bli utskriven veckan därpå för att återvända hem – till ett grannskap som verkligen bryr sig.  

Det är så fruktansvärt när små barn drabbas av denna förfärliga sjukdom! Samtidigt blir jag lycklig i själen när jag får höra historier som dessa. Människor som verkligen bryr sig om varandra. Det är så inspirerande! Dela gärna med dig av den här historien till dina vänner på Facebook om du håller med. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna