6-åringen är inte vilken flicka som helst – nu berör hon en hel värld

Av barn kan vi lära oss mycket här i livet. De har en ständig förmåga att sprida hopp, livslust och glädje – och om fler vuxna skulle anamma deras vilja att göra skillnad för andra så skulle världen bli en lite, lite varmare plats.

Titta bara på den 6-åriga flickan A’Layah Robinson från amerikanska Sulphur, Oklahoma. Hon hade en tuff uppväxt men vägrade ge upp – och hennes inställning till livet berör nu en hel värld.

A’Layahs första år i livet var inte lätta.

Hon hade en drogberoende mamma och tvingades därför flytta runt från ett fosterhem till ett annat under flera års tid.

Bildkälla: Youtube

Till slut blev A’Layah äntligen adopterad.

Familjen Robinson tog emot flickan med öppna armar och gav henne det lugn och den trygghet som hon behövde.

Bildkälla: Youtube

Dessvärre inträffade snart en annan tragedi. En tornado slog till och ödelade allt i sin väg – och trots att familjen klarade sig bra så förlorade många bekanta både hem och ägodelar.

Det var en händelse som skulle få familjen att inse att A’Layah inte var vilken flicka som helst.

Bildkälla: Youtube

Flickna hade sparat ihop alla hårt förvärvade slantar från födelsedagar och högtider för att kunna köpa sig en Barbiedocka. Hon hade precis fått ihop de pengar som krävdes när katastrofen ägde rum – och därför blev A’Layahs nya mamma, Misty Robinson, förvånad när flickan förklarade sin nya plan.

–  Tornadon slog till några dagar efter hennes födelsedag och hon berättade för mig att hon ville ge alla sina pengar till en familj vi kände som hade förlorat allt, säger Misty Robinson till KFOR NewsChannel 4.

Bildkälla: Youtube

A’Layah brann för att hjälpa andra – och det var bara början på hennes välgörenhet.

Snart startade 6-åringen ‘Lemonade for love’, ett projekt som gick ut på att hon sålde lemonad och använde de intjänade pengarna till att köpa hygienprodukter, filtar, leksaker och annat som i sin tur skänktes till omhändertagna barn.

Bildkälla: Youtube

A’Layah berörde många i sin närhet och fick snabbt ett helt samhälle att sprida kärlek och värme. Såväl lärare som rektorer får gråten i halsen när de berättar om flickans initiativ.

– Hon har bara en sån välvilja, hon är en gåva från gud. Hon är ett underbart barn, det är inte något vi ser varje dag, säger flickans lärare Tiffany Robertson till KFOR NewsChannel 4.

Bildkälla: Youtube

Därför bestämde sig också lärarinnan Tiffany för att nominera A’Layah till ett välgörenhetspris – och en dag var det så dags att överraska flickan med vinsten på 400 dollar, cirka 3 500 kronor.

Helt ovetande om vad som väntade blev A’Layah uppkallad inför ögonen på alla klasskamrater i skolan.

Bildkälla: Youtube

Där förklarade de att A’Layah hade vunnit och så fick lärarinnan hålla ett rörande tal till sin förvånade elev.

– Du vet vad en superhjälte är. Vissa har Stålmannen som favorit, andra har Batman eller Spindelmannen. Men du är min superhjälte, för du gör så mycket fantastiskt för andra barn runt om i världen och i Oklahoma. Jag tycker bara det är så fantastiskt, jag älskar det och jag vill att du ska fortsätta med det, säger lärarinnan Tiffany med gråten i halsen.

Bildkälla: Youtube

Visst använde också A’Layah pengarna till att hjälpa andra.

Hon köpte 250 påsar med nödvändigheter till barnen, 100 filtar och 50 bebisfiltar till barn som bor i fosterhem!

Titta på det rörande videoklippet här:

Av den här 6-åriga flickan kan vi lära oss mycket. Dela vidare för att sprida A’Layahs värme och uppmuntra fler att försöka göra världen till en lite bättre plats!