Jacob dog i skolattacken – då visar grannarna sitt stöd som superhjältar på begravningen

Det finns få saker som gör mig så upprörd som attentat mot skolor. Att attackera försvarslösa barn övergår mitt förstånd och gör mig bara så djupt ledsen. 

Jacob Hall var en glad liten pojke som togs ifrån sin familj alldeles för tidigt. Han föll offer för det meningslösa våldet när en beväpnad tonåring eld på Jacobs grundskola, i South Carolina. 

Attacken var helt slumpmässig och 6-åriga Jacob träffades av flera skott i det kaos som uppstod.

Familjen vakade över honom när han vårdades på sjukhus under flera dagar, men läkarna kunde inte rädda honom. Även om Jacob kämpade tappert, så tvingades familjen ta farväl av sin älskade pojke. 

Jacobs bortgång lämnade hela samhälle i chock och storg. 

Men med den oerhört tunga förlusten kom också ett litet skimmer av ljus. Jacob hade alltid älskat superhjältar och såg mycket upp till seriefigurerna, som alltid kämpade mot det onda i världen. 

Familjen ville inte att Jacob skulle bli ihågkommen som ett offer för en galning, utan som en superhjälte. 

Jacobs mamma bad därför alla som tänkte komma på begravningen att klä upp sig till sin favoritsuperhjälte. Jacob begravdes i Batman-kläder, hans familj ville hylla pojken på ett sätt som de visste att han skulle älskat.  

Människor från hela delstaten körde i timmar för att ta farväl av Jacob och hundratals elever klädda som superhjältar dök upp för att hedra sin vän, som slets ifrån dem den där hemska dagen.

Jacob ville bli en superhjälte när han växte upp, men fick aldrig chansen. Trots det har han nu berört livet för familjemedlemmar och främlingar över hela världen, och är inte precis det som en superhjälte ska göra? 

Trots att Jaboc föll offer för det meningslösa våldet, så visade ett helt samhälle att det vägrade låta en ensam galning kuva deras sammanhållning, kärlek och sorgearbete. 

Dela gärna vidare denna känslomässiga historia om du tror att Jakob kommer att bli en fantastisk superhjälte i himlen!