6-åringen fick pengar till en ny docka, men köpte hamburgare till hemlösa.

6-åringen fick 100 kronor av sin mormor för att köpa den docka som hon så gärna önskade sig. I stället valde hon att lägga alla pengar på hamburgare till hemlösa.

Den hjärtvärmande händelsen skedde i Köpenhamn, Danmark, och hyllas av tiotusentals på Facebook efter att mamman Katja valt att dela med sig av historien till sidan Fucking Flink som publicerar historier om personer som gör fina saker. Alla stora medier i Danmark rapporterar om händelsen och hyllar hennes underbara gärning. Så här beskriver mamma Katja händelsen:

”I dag har jag varit och gått på Ströget med min 6-åriga dotter. Vi var bland annat på museer och tog en båttur i kanalen. Min dotter hade fått 100 kronor av sin mormor för att kunna köpa en ny Monster High-docka som hon önskat sig. Innan vi kommit fram till leksaksaffären på Ströget ville min dotter på McDonald’s. Jag väntade utanför, och höll hela tiden ett öga på henne när hon gick för att köpa sin glass… Trodde jag!

I stället för glass så kommer hon ut med en stor påse cheeseburgare. Hon hade gjort av med sina 100 kronor på mat till alla de hemlösa på Ströget, och vill att vi går runt och delar ut dem.

Vi gjorde som hon önskade och hon var lycklig över alla leenden och kramar hon fick. Jag är SÅ stolt över henne. Hon har ett hjärta av guld.

PS: Dockan fick hon, så klart, av mig efteråt.”

Här är originalinlägget:

I dag har jeg vandret Strøget tyndt med min datter på seks år. Vi var blandt andet på museer og kanalrundfart. Min…

Posted by Fucking Flink on den 28 juli 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna