6-barnsmamman hör maken prata om hennes bristningar – efteråt förstår hon vad livet handlar om

Alla som har fått barn vet att kroppen inte riktigt blir sig lik efteråt. Oavsett hur mycket tid du lägger på träning, om du nu har någon tid över. 

Den australiska fitnessbloggerskan Sharny Kieser är sexbarnsmamma, på över fyra år vågade hon inte visa sig i bikini. Märkena hennes kropp bär efter alla hennes graviditeter vill inte försvinna.

Hon skulle aldrig mer kunna visa sig på stranden, trots att hon kämpat för att få tillbaka kroppen hon en gång hade skriver inspiremore.com.

Efter att ha råkat höra sin man prata med några av sina vänner om hennes kropp skrev hon ett inlägg på Instagram:

Instagram/SharnyandJulius

”Jag brukade inte se någon poäng med att träna eftersom min kropp var täckt av bristningar. Varför ska jag ha en snygg kropp om jag ändå aldrig kan visa mig i bikini brukade jag tänkta. Om jag blev medbjuden till stranden eller på en poolfest brukade jag alltid tacka nej.

Om jag verkligen inte kunde ducka försöka jag hålla mig inomhus eller hjälpa till med maten och plocka undan. Jag hade alltid shorts och t-shirt. Jag önskade verkligen att jag kunde ha bikini.

Instagram/SharnyandJulius

En dag råkade jag höra min älskade man förklara för sina vänner att han tyckte att mina bristningar var vackra. De var tecken på att vara en kvinna. De är resultatet av att vara en kärleksfull mor, att hon väljer att ha ärr på kroppen för att sätta ett barn till jorden.

Han fortsatte att förklara och ju mer han sa desto mer klarnade det för mig. Jag hade hatat mig själv av precis samma anledning som han hade älskat mig.

Min kropp var inte förstörd eller äcklig, den hade förvandlats från en självisk flickas kropp till en osjälvisk mors kropp, och ärren var bara beviset på förvandlingen.

En konstant påminnelse om att jag var en mamma.

Instagram/SharnyandJulius

Jag tittade på mina bristningar och jag kände mig stolt. Jag kände kärlek. Kärlek till min man och till mina barn. Alla hade fått näring och levt bakom de ärren i nio månader.

Jag kände stolthet.

Jag kände kärlek.

Jag kände kärlek till mig själv.

Det märkligaste var att när jag började älska mig själv för hur jag såg ut nu, började kroppen också att behandla mig bättre.

Jag VILLE äta hälsosamt. Jag VILLE träna, Jag VILLE göra saker som jag älskar. Bara genom att ändra på hur jag såg på mig själv, med kärlek och stolthet istället för med hat, hade jag fått motivationen att ta hand om min kropp.

Instagram/SharnyandJulius

Bara genom att ändra detta tankesätt, skapades magi… Jag fick kroppen jag alltid drömt om. Bikinikroppen jag trodde att jag aldrig trodde fanns inom räckhåll på grund av alla bristningar, den har blivit verklighet för mig. Början var dock att börja älska mig själv.

Att vara tacksam för vad jag hade och inte önska mig något annat.

Bara genom att höra sin makes ord om att hon var vacker trots sina bristningar lärde hon sig någonting väldigt viktigt, att älska sig själv och sin kropp. Någonting alla människor borde lära sig att göra”.

Instagram/SharnyandJulius

Dela gärna Sharnys viktiga budskap med dina vänner på Facebook, så att fler människor kan lära sig att älska sig själva!

 
 

Läs mer om...