6 starka kvinnor som vägrade acceptera sitt hemska öde – och blev lyckliga till slut

Alla föds med olika förutsättningar som formar livet och leder till fördelar, eller som för dessa  sex kvinnor – nackdelar. Att födas med en svår defekt, att bli hemlös och att bli diskriminerad för sitt utseende är några av de saker som dessa starka kvinnor varit med om. Men de vägrade att acceptera sitt öde, och fann både framgång och lycka. Om de här kvinnorna övervann sina motgångar, då kan alla göra det.

Nr 1. Flickan som genomgick 18 operationer och nu jobbar som kirurg

Foto: Yoda1PositivityStar/imgur

Brittiska Cody Hall föddes med en ovanlig och stor ansiktsdefekt som påverkade hela hennes utseende. Läkarna sa att det inte fanns något de kunde göra åt saken, så familjen startade en insamling för att ha råd med flickans första operation.

Operationen blev en förbättring, men för att Cody skulle bli av med sitt uppseendeväckande utseende krävdes så mycket som 17 operationer. Då dessa skedde under flera års tid fick Cody försöka leva ett normalt liv och klara skolan som alla andra under tiden, vilket hon klarade med bravur.

Foto: LuvBamboo/reddit

Idag arbetar Cody på en kirurgisk avdelning på Kettering General Hospital. Hon är lyckligt gift med sin ungdomskärlek, och av defekten finns nästan inga spår, trots att läkarna sa att det var omöjligt att få bort den.

Nr 2. Den första kvinnan med downs syndrom som tävlade i en stor skönhetstävling

Facebook/betheluniversity

Att ha downs syndrom är långt ifrån normerna för vad som platsar i en skönhetstävling, i synnerhet i USA. Därför skrev Mikayla Holmgren historia när blev den första kvinnan med downs syndrom som tävlade i Miss Minnesota. Mikayla sa att hennes syfte var att bryta normen och visa att det finns en annan sida av downs syndrom. Det lyckades hon med genom att vinna två kategorier, bland annat tävlingens eldsjäl.

Nr 3. Kvinnan som tog 9 jobb för att ta hand om äldre

Foto: Imgur

När Sarah Moore kände att hon lessnat på storstadslivet flyttade hon till en liten Skottländsk ö där största delen av befolkningen var äldre människor. Sarah såg snabbt att samhället på ön var i behov av ganska mycket hjälp då de boende var för gamla för att utföra hårt arbete. Sarah ställde upp där hjälp behövdes och lyckades både agera brandman, trafikpolis och brevbärare. I intervjuer säger hon att är lyckligare nu än i storstan, då människorna på ön gör allt värt det.

Nr 4. Kvinnan från Pakistan som kämpade för att islamska flickor skulle utbildas

Facebook/MalalaFund

Malala Yousafzaihar uppmärksammades av omvärlden när hon startade sin banbrytande blog på BBC under Talibanernas regim. Talibanerna bannlyste flickor från skolan, men det ville Malala ändra på. Hennes mål var att utbilda så många islamska flickor som möjligt, och trots att hon jagades av dödshot så öppnade hon en skola och fortsatte kämpa för att upplysa flickor. Idag är hon 20 år gammal och känd som den yngsta nobelpristagaren. I boken ”I Am Malala”, kan man läsa hennes egna berättelse om kampen för flickors utbildning.

Nr 5. Den hemlösa flickan som skaffade sig en Harvard-examen

Foto: BBC

Liz Murray hade ingen lätt uppväxt. Båda föräldrarna var drogmissbrukare, och hon blev mobbad i skolan. Avsaknaden av vänner och kärlek gjorde att hon gick med i ett gäng, och när mamman gick bort fanns inget annat alternativ än att leva på gatan.

Men så småningom kom Liz till en insikt om att ta vara på sitt liv. Hon tog tag i sig själv och sökte till högskolan, där hon gick ut med toppbetyg.

Facebook/UBDSS

Nr 6. Kvinna som fick armen avbiten av en haj och senare blev surf-proffs

Facebook/SurferBethanyHamilton

För att bli en bra surfare krävs det att du är duktig simmare som kan fånga vågorna. Att göra det utan en arm känns som en omöjlighet, men inte för Bethany Hamilton. Vid 13 års ålder kämpade hon för sitt liv när hon utsattes för en haj-attack. Hon överlevde med blev av med sin arm, men det hindrade inte henne från att bli en fantastisk surfare.

Källa: Nobelprize.org, HuffingtonpostBrightside.me, BethanyHamilton.com.

Det här gjorde mig motiverad och inspirerad att alltid kämpa för det jag vill uppnå. Om de här kvinnorna klarade sina motgångar, då kan alla göra det. Dela gärna för att sprida detta viktiga budskap.