Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Fattiga tonåringen hittade 20 000 på gatan. Sen kom sms:t från hans mamma.

Tommy går på Irvington High School. Han är inte en privilegierad ung man, hans familj lever under knapra förhållanden. Faktum är att det vissa dagar var så snålt med pengar att Tommy inte hade råd att äta lunch.

tommy1

En dag var han på väg till ett 7-Eleven mitt emot skolan där han studerar. När han tittade ned på marken såg han en plånbok. När han tog upp den såg han att där fanns flera hundradollarsedlar. Han brydde sig dock inte om att räkna efter mer nog, utan konstaterade att det rörde sig om en rejäl summa.

tommy2

De flesta av oss hade nog övervägt att behålla pengarna själv. Så tänkte inte Tommy. Hans instinktiva reaktion var att han genast måste försöka hitta plånbokens ägare, då han oroade sig för att det var en person som behövde pengarna till något viktigt – som exempelvis hyran.

tommy3

Han gick genast för att berätta vad som hänt för en lärarassistent, Miss Kalra, på skolan. Han lämnade också över plånboken och hela innehållet. Till sin mamma sa Tommy att han verkligen hoppades att pengarna skulle hitta tillbaka till sin rättmätiga ägare.

Så blev också fallet. Det visade sig att plånboken – som innehöll nära 20 000 kronor -tillhörde en gammal krigsveteran. Som tack för hjälpen gav mannen Tommy 50 dollar, alltså nästan 400 kronor.

När hans mamma fick veta vad han gjord skickade hon ett sms till Tommy. Där stod:
”Jag är väldigt stolt över dig min son. Miss Kalra ringde och berättade vad som hänt. Wow, du är en på miljonen. Jag älskar dig till månen och tillbaka.”

tommy4

Tommy svarade:
”Du borde tacka dig själv. Det var du som uppfostrade mig.”

tommy5

Är inte detta en alldeles hjärtvärmande historia och ett bevis för hur lite ärlighet kan räcka så himla långt?

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...