Mannens bil går sönder men alla kör bara förbi. När jag ser vem som stannar går mitt hjärta i bitar.

Jag tror att alla har mött motgångar i livet, av varierande grad. Ibland får vi det stöd och den hjälp vi behöver, men ibland kan vårt samhälle vara ganska kallt och egoistiskt. HammyTV bestämde sig för att ta reda på benägna vi människor är att hjälpa någon i nöd, i det här fallet något så enkelt som att stanna till för att hjälpa till att fixa en punktering. Mannen i sociala experimentet ställer sig med bilen vid sidan av vägen och väntar på hjälp. Det gick en timme… Det gick två timmar. Till slut bestämde sig teamet för att lämna platsen, men det var då det oväntade inträffade. Personen som valde att stanna och hjälpa till hade själv en hemsk historia i färskt minne. Eric, som mannen heter, hade nyligen sett sitt hus brinna ned och han fick själv svåra brännskador på 50 procent av kroppen. Skadorna uppstod när Eric sprang tillbaka till det brinnande huset där hans hundar fanns kvar. Tyvärr kunde inte Eric rädda hundarna och han svimmade inne i huset. Han hamnade i koma i 27 dagar och när han vaknade upp så hade han i princip förlorat allting förutom sitt eget liv.  

Efter den tragiska händelsen bestämde sig Eric för att förändra en del saker i sitt liv. Han ville hjälpa till mer, även om det handlade om små saker. Och det var precis vad som hände när HammyTV var på väg att ge upp.

Som tack för sin solidaritet och medmänsklighet fick Eric en TV-spelskonsol åt honom. HammyTV hjälpte också Eric att samla in pengar via en donationssida som skulle gå till sjukhusräkningar, kläder, hyra och andra nödvändigheter. I dagsläget är insamlingen uppe i över 40 000 dollar. Jag blev verkligen berörd av den här videon och Erics historia. Han verkar vara en sån fin kille! Detta är verkligen ett budskap och en väckarklocka som är värd att dela.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna