7-åriga Lovisa samlar in pengar så att familjer med sjuka barn kan få hjälp.

Bland det värsta jag kan tänka mig är när barn drabbas av svåra sjukdomar som tvingar dem att spendera mängder av timmar, dagar eller månader på sjukhus. Visst är det hemskt även när vuxna drabbas, men varje gång jag läser om små barn som är sjuka så hugger det till lite extra i hjärtat. Men tack och lov finns det sjukvårdspersonal som ställer upp och gör allt de kan för att hjälpa barnen att bli friska. Men ibland kan de behöva lite hjälp för att ha råd med den vård som krävs för att hjälpa barnen. Det är här som 7-åriga Lovisa kommer in.

Ända sedan Lovisas idag 15-åriga storebror Linus var 6 år gammal har han behövt genomgå en operation varje år för att operera bort polyper. Detta på grund av att han lider av en tarmsjukdom kallad juvenil polypos.

Då familjen bor långt ifrån sjukhuset brukar de med jämna mellanrum få bo på Ronald McDonaldhuset i Göteborg. En plats där familjer med sjuka kan bo mellan de ofta behandlingarna på sjukhuset. Huset har 29 rum som familjerna kan bo i, men det behövs fler.

Bildkälla: Facebook

Med anledning av detta bestämde sig 7-åriga Lovisa för att hon ville hjälpa till. Därför startade hon i vintras en insamling för att samla in pengar så att Ronald McDonaldhuset kan byggas ut med 13 nya rum.

– När jag frågade hur hon hade tänkt sa hon att hon ville tillverka egna armband och anordna en loppis, berättar Lovisas mamma för Metro.

Bildkälla: Facebook

Sagt och gjort. I samarbete med Ronaldhuset säljer nu Lovisa så kallade ”Like Home”-armband för 100 kronor styck, där 90 kronor går direkt till insamlingen till de nya rummen. Hon har dessutom arrangerat en loppis i hemstaden Skene och har i skrivande stund samlat in totalt 8 300 kronor på de sålda armbanden och 3 500 kronor via loppisen.

Hennes initiativ har även fått uppmärksamhet från flera kändisar: komikern David Batra, musikern Moa Lignell och brottaren Eddie Bengtsson har alla hjälpt till att pärla armband som sedan ska säljas.

Bildkälla: Facebook

Såhär skriver Lovisa på sin insamlingssida:
Hej, jag heter Lovisa och är 7 år. Sedan min storebror var 6 år har han opererats en gång om året. Nu är han 15 år. När han opereras, så om vi har tur får vi bo på Ronalds huset i Göteborg. Där tycker jag det är kul. Vi får vara tillsammans hela familjen och jag träffar många nya kompisar. De som jobbar där är snälla! Därför vill jag göra en insamling till dem. Så skänk pengar till dem 🙂

Jag tycker utan tvekan att Lovisa är ett föredöme för oss alla för det underbara arbete hon gör för att hjälpa andra familjer med sjuka barn. Du får gärna gilla om du håller med.