7-åringen skänkte sitt hår till barn med cancer. Nu har det fruktansvärda hänt: Vinny har drabbats av sjukdomen.

I två års tid sparade 7-årige Vinny Desautels från Roseville, Kalifornien ut sitt hår – för att sedan skänka det till barn med cancer. Men ibland kan livet ta en grym vändning. Kort efter att den omtänksamme pojken hade klippt sig och skänkt håret så hände något fruktansvärt: han fick veta att han själv hade drabbats av cancer. Vinnys mål var att hjälpa barn i behov – och nu har familjen startat en insamling i hopp om att andra ska sluta upp och stötta 7-åringen i hans kamp mot cancern.

Vinny var fast besluten att nå sitt mål: han ville spara ut håret och skänka det så att barn med cancer kunde använda det som peruker. Trots att barnen i skolan retade honom och sa att han såg ut som en flicka så fortsatte Vinny att låta sitt hår växa, till en längd på 33 centimeter.

– Jag vill hjälpa folk så de inte behöver gå till doktorn och kämpa mot cancer, säger pojken till Fox40.

vinny2
Fox40

Men kort efter att saxen hade åkt fram och håret hade skänkts så kom Vinny hem från skolan och klagade på att han hade ont i knät. Föräldrarna noterade att han hade en knöl på höften och tog honom till akuten – där läkarna upptäckte en tillväxt på bäckenbenet.

Dagen därpå var Vinny inne på ännu ett läkarbesök för sitt svullna öga, som de tidigare hade trott var en allergisk reaktion – och läkarna blev genast oroliga för att det kunde ha koppling till de andra problemen.

Det visade sig att Vinny hade aggressiv cancer i stadie 4.

vinny1
Fox40

Läkarna försöker fortfarande identifiera vilken typ av cancer Vinny har. Men familjen försöker vara positiv.

– Så länge vi gör det här som en familj så kommer det att lösa sig, säger Vinnys mamma Amanda Azevedo till Fox40.

vinny3
Fox40

På webbsajten GoFundMe har Vinnys släkt nu startat en insamling för att klara alla medicinska kostnader. ”Vårt kära barnbarn, Vinny Desautels, kämpar mot något som inget barn ska behöva kämpa mot – cancer. Vinny är 7 och ett halvt år och går i andra klass. Han har ett gott hjärta och är så kärleksfull”, skriver de – och på tio dagar har insamlingen skrapat ihop 416 dollar, närmare 3 400 kronor.