7-årige Filips sista önskan: ”Lägg mig i min mammas kista så hon kan ta hand om mig”

7-åriga Filip ligger på ett sjukhus i London med blodcancer och kommer inte att överleva.

Nu samlas pengar in för att han ska få sin sista önskan uppfylld – att få begravas i samma kista som sin mamma i Polen.

– Han säger att hans mamma kommer ta hand om honom i himlen, berättar Filips pappa Piotr för brittiska The Mirror

Redan när Filip var 2 år gammal fick han beskedet om att han var svårt sjuk. Förra året skulle pojken, tillsammans med sin pappa Piotr, få ett tufft besked att han drabbats av en sorts leukemi. Men trots av månader av cellgiftsbehandlingar och stamcellstransplantationer har blodcancern nu spridit sig till hans tarmar och lever.

Det enda doktorerna på Great Ormond Street Hospital i London nu kunde göra vara att ge honom pallitativ vård, alltså att lindra smärtan så mycket som det går då pojken är i livets slutskede.

Filip vet att hans liv inte går att rädda – och därför har han uttryckt en sista önskan i livet. Att få bli begravd tillsammans med sin mor.

– Han säger att jag är hans ängel som ser efter honom här och att hans mamma kommer ta hand om honom när han är i himlen. Jag vet inte hur väl han kommer ihåg sin mamma eftersom han var så ung när hon gick bort, men han har besökt hennes grav, när han fortfarande mådde tillräckligt bra, och pratade med henne, berättar pappa Piotr för brittiska The Mirror.

Mamman Agnieszka dog i cancer, 33 år gammal, när Filip bara var 2 år gammal. Men då hon är begravd i Polen kommer kostnaden för att frakta pojken dit vara alldeles för hög än vad pappa Piotr, som själv är sjukskriven på grund av ryggskada och diabetes, har råd med. Han bestämde sig då för att starta en insamlingskampanj på internet i hopp om att få hjälp med att finansiera sin sons sista önskan.

Målet var att samla in drygt 70 000 kronor – men bara timmar efter Piotr la ut kampanjen på internet hade de fått ihop över 410 000 kronor. Pappan är i chock över all hjälp de har fått från allmänheten – och från sjuksängen skickar Filip en liten hälsning.

– Tack för att ni hjälper min dröm att bli verklighet, hälsar den lilla pojken enligt The Mirror

Cancer är det värsta som finns, men Filip är nog den starkaste och modigaste personen jag någonsin har hört talats om. Tveka inte på att dela artikeln så fler får läsa om lilla Filips otroliga styrka och mod.