7-åringen ska dö av en hjärntumör – då insisterar han på att donera sin njure till sjuka mamman

Att behöva se sitt barn lämna livet före en själv är många föräldrars värsta mardröm. Det hände mamman Zhou Lu, vars 7-årige son hade en obotlig hjärntumör. När Zhou fick veta att han aldrig skulle nå vuxen ålder tog han ett beslut som inte många 7-åringen behöver ställas inför: han var redo att dö för att ge sin njure till sin sjuka mamma.

Bara några månader efter att mamman Zhou Lu, 34, diagnostiserats med en njursjukdom hittade läkarna en hjärntumör i femårige sonens huvud. Efter det blev båda svagare ju längre tiden gick. När sonen kommit att bli sju år gammal chockades Zhou över sonens ord: ”Mamma, jag vill rädda ditt liv”.

7-åringen blev allt mer svag och kom så småninom att förlora sin syn. Läkarna sa att det inte fanns någon chans att han skulle överleva till vuxen ålder, men för mamman fanns det hopp bara hon fick en ny njure, och det var där som sonen såg sin chans att rädda hennes liv.

Mamman vägrade att prata om det, hon ville inte tänka på hennes sons bortgång, men hennes mor – sonens mormor, försökte att övertala henne, det berättar Daily Mail
– De berättade att mitt barnbarn inte skulle överleva men att hans njurar kunde rädda hans mamma och även två andra liv. Jag diskuterade det hela med Zhou men hon ville basolut inte höra talas om något sådant. 

Då det inte fanns något hopp för sonen, lät sig mamman övertalas till slut, men motiveringen att sonen på något sätt skulle fortsätta leva i henne. 

När sonen dog den 2 april arbetade läkarna snabbt med att överföra njurar och lever till mamman och två andra patienter – en 21-årig tjej och en 27-årig man. 7-åringen räddade därmed tre personers liv.

Bildkälla: Imgur

Dela gärna om du blev berörd av tanken på att en 7-åring kunde ta ett beslut som räddade tre liv, varav ett var hans mammas.