70-årig kvinna räddas ut bilvrak – 5 dagar efter otäcka kraschen

70-åriga Sharon Leaming försvann spårlöst efter en biltur i närheten av sitt hem i Washington, USA, förra månaden.

Efter en fem dagar lång sökinsats hittades hennes bil 12 meter ner i en djup skog vid sidan av vägen. Det var hennes brorson som hittade den krachade bilen – och han ställde in sig på det värsta.

Men synen som mötte honom där inne kan inte beskrivas som något annat än ett mirakel.

Det var för några veckor sedan som det otäcka hände. Sharon Leaming kraschade in i ett träd och hennes bil flög sedan över en buske rakt ner i en sluttning. Där blev den liggande, fastkilad mellan träden. Från vägen syntes ingenting.

Bilen hade inte lämnat ett enda spår efter sig.

© Youtube/Inside Edition

Timmarna gick och flera andra bilar passerade olycksplatsen. Ingen visste att Sharons bil låg där nedanför.

Det dröjde inte länge innan Sharons familj började undra vart hon tagit vägen. Hennes son Jerry och brorson Bob åkte ut för att söka efter henne. De kontaktade även polisen.

Polisen kunde se att hennes telefon var på någonstans i ett område längs Route 12, två timmar från Seattle.

– Vi visste inte om vi letade efter hennes bil eller bara hennes telefon, berättar släktingarna efteråt.

De sökte längs hundratals vägar i området.

Timmarna blev till dagar och familjen blev allt mer orolig. Efter fem dagar hade de fortfarande inte hittat Sharon. De visste inte inte ens om hon var vid liv längre.

Men det var hon.

© Youtube/Inside Edition

Sharon skadades allvarligt i kraschen. Hon nådde inte sin telefon och kunde heller inte få upp bildörren. Allt hon hade till hands var två flaskor vatten och några bananer.

Hon skrek på hjälp allt vad hon orkade och tutade med bilen tills batteriet dog. Men ingen hörde henne och bilen syntes inte från vägen. Men hon gav inte upp hoppet om att bli hittad.

© Youtube/Inside Edition

Fem dagar efter kraschen passerade brorsonen Bob olycksplatsen. Han scannade av varenda millimeter av vägen för att hitta spår – och tyckte några av buskarna vid vägkanten såg konstiga ut.

Han stannade till för att undersöka saken närmare – och hörde Sharons skrik på hjälp.

När Sharon såg sin brorson utanför vindrutan trodde hon först att hon hallucinerade. Om hon skulle bli räddad så hade hon väntat sig att poliser eller ett stort sökteam skulle komma. När Bobs välbekanta röst hördes utanför var det nästan för otroligt för att vara sant.

Men det var på riktigt. 

© Youtube/Inside Edition

Några minuter senare inleddes en stor räddningsinsats för att få ut Sharon ur bilen. 6 räddningsarbetare hjälptes åt att lyfta ut henne ur bilen och upp till vägen – vilket inte var det lättaste i den svåra vegetationen.

© Youtube/Inside Edition

På sjukhuset konstaterades att Sharon hade fem brutna revben, bruten rygg och ett stort blåmärke i ansiktet. Men hon levde – och det var det viktigaste. 

Det har nu gått några veckor sedan Sharon räddades och historien om hennes har omskrivits i flera medier. Här nedan kan du se en intervju med henne som Inside Edition har gjort.

Vilken otrolig historia! Jag är så glad att Sharon räddades och hoppas att hon snart blir återställd igen. Så himla starkt gjort av henne att ligga ensam och skadad i den där bilen så länge – och ändå inte tappa hoppet.

Dela gärna historien om du också blev berörd!

Publicerad av Newsner familj