8-åriga flickan firade sin födelsedag med att dela ut varma kläder till hemlösa.

Vintern närmar sig med stormsteg och det blir allt kallare ute. För alla är det inte helt givet att ha någonstans att värma sig – eller ens att ha några varma kläder att använda. Det var något som fick 8-årige Jayda Smith-Atkins och hennes sju kompisar att göra en otroligt fin gest.

Mamma Tara Smith-Atkins låg bakom det fina initiativet att hjälpa hemlösa i den kanadensiska staden Halifax, då hon postade en annons på Facebook och bad om kläder.

– Det dröjde inte länge innan påsarna började strömma in, säger Tara Smith-Atkins till CBC News.

I samband med att dottern Jayda Smith-Atkins fyllde 8 år såg mamma Tara en chans att ge barnen en värdefull lektion. Tillsammans med sju vänner fick Jayda ge sig ut på stan i en timmes tid för att hänga kläderna runt lyktstolpar.

Bildkälla: Tara Smith-Atkins (Facebook)

kalas1200x630

– De förstod verkligen det viktiga i det, säger Tara Smith-Atkins till CBS News.

I stolparna fäste barnen jackor, halsdukar och vantar tillägnade de som är hemlösa. Alla kläder hade också en lapp med texten ”Jag är inte försvunnen! Om du är fast ute i kylan, snälla ta mig så att jag kan hålla dig varm”.

Mamma Tara postade sedan bilder på Facebook och skrev att hennes dotter hade ”fått en av de mest värdefulla lektionerna hon någonsin hade kunnat få på sin åttonde födelsedag”, enligt ITV News.

Bildkälla: Tara Smith-Atkins (Facebook)

jayda

Jag tycker verkligen att den här historien var hjärtvärmande och det var fint gjort både av mamman och barnen. Gilla gärna om du också tycker att vi måste bry oss om våra medmänniskor.