8-åriga Thea klippte av sig håret för att skänka det till cancersjuka barn.

8-åriga Thea såg ett tv-inslag om cancersjuka barn. Nu har hon klippt sig korthårig och skänkt håret till att användas för att göra peruker för carncersjuka barn.

Theas föräldrar berättar för Hallands Nyheter att det var 8-åringen själv som kom med idén om att skänka håret till välgörenhet. De tog kontakt med Barncancerfonden och tog reda på hur man skänker håret till att göra peruker för cancersjuka barn.
– Jag tror att det som händer runtomkring med alla flyktingar har påverkat henne och syskonen. De vill gärna hjälpa till och stoppar mynt i en bössa till Rädda Barnen när de fått pengar för att hjälpa till hemma, säger mamma Mia till tidningen.

Sagt och gjort. Thea klippte håret och kort. Det kändes ovant, men hon var stolt över sig själv och hoppas att fler följer hennes exempel.

Så oerhört fint gjort av en 8-åring att göra något sånt här! Jag hoppas att så många som möjligt får möjligheten att hylla Thea för hennes hjärtvärmande initiativ.

Thea Alnes klasskompisar kanske har svårt att känna igen henne när hon kommer till skolan nästa gång. Hon har nämligen bestämt sig för att skänka sitt hår till cancersjuka barn.

Posted by Hallands nyheter on den 22 september 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna