8-årige Gottes lapp på affären smälter hjärtan – erbjuder sig att handla åt äldre i karantän

Det är i dessa tider som goda gärningar är av extra stor betydelse, särskilt för de som inte har något annat val än att hålla sig inomhus för att inte riskera smittas.

Folkhälsomyndigheten uppmanar äldre och andra personer som tillhör riskgruppen för coronaviruset att hålla sig hemma. Detta gör att många sitter utan mat och andra förnödenheter som de annars använder regelbundet, och det blir inte lättare när många hamstrar från butikerna.

Men så finns det de som tänker på andra, till exempel åttaårige Gotte.

8-åring erbjuder sig att handla åt äldre

På den lokala Ica-butiken i Sabbatsberg sitter en lapp där åttaåringen erbjuder sig att handla åt äldre, så att de inte tvingas gå ut när de inte borde.

”Om du inte vill gå ut så hjälper jag dig gärna att handla på Ica och apoteket”, skriver åttaåringen, ett inititiativ som hyllas av Ica-butiken.

Foto: TT/Facebook Ica Supermarket Sabbatsberg

Hyllas som en hjälte

”Så fint initiativ att kliva fram och hjälpa de som verkligen behöver det nu när vardagen är lite upp och nervänd 🙏.
Gotte, eller Gottfrid som han egentligen heter, vill gärna hjälpa de som inte vill vistas ute just nu.
Vill du ha hjälp med att handla eller känner du någon som behöver assistans tveka inte att höra av er till superhjälten Gottes föräldrar.”, skriver Ica Supermarket Sabbatsberg, som hjälpt Gotte nå ut med sitt erbjudande till flera.

Vilken hjälte! Så fint initiativ att kliva fram och hjälpa de som verkligen behöver det nu när vardagen är lite upp och…

Gepostet von ICA Supermarket Sabbatsberg am Mittwoch, 18. März 2020