Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

8-årigens oväntade brev från kollot får miljoner att skratta.

För fyra år sedan åkte Liesl Testwuides då 8-åriga son på sommarkollo för första gången. Han hade aldrig varit hemifrån mer än en natt innan och det hann inte gå mer än en timme efter att han åkt innan Liesl började sakna honom. På kvällen vandrade Liesl av och an i huset och hamnade till slut i sonens rum, bara för att känna att hon var nära honom. Alla som är föräldrar vet nog hur det känns när barnen åker bort en längre tid för första gången.

Dagarna gick och Liesl postade brev till sonen varje dag. Hon hoppades innerligt att få i alla fall ett brev från honom som svar. Hon saknade honom så mycket så att hon till och med började fantisera om vad som skulle kunna stå i det där brevet.

Liesl hoppades att han skulle skriva att han lärt sig massa nya saker, som till exempel hur man tar av en fisk från kroken, hur man knyter knopar eller kanske hur man ryktar en häst. Hon hoppades att han skulle skriva att han använt solkrämen hon packat ner, ätit mycket gröt och druckit ordentligt med vatten. Kanske hade att skaffat nya vänner och lärt sig spela kort och sjunga nya sånger.

Till slut kom det efterlängtade brevet från sonen. Men innehållet var inte riktigt det som Liesl hade tänkt… 

Så här stod det i brevet:

”Kära mamma,

Bra att du packade extra underkläder. Eftersom jag fick diarré. Det kom på mina skor, men inte på min kudde.

Jag har roligt på kollot och lär mig saker. Jag äger på vindsurfing och kajakpaddling. 

Jag åt fler push-pops (godisklubbor reds. anm.) än någon annan. Jag har ätit 23 stycken sedan i måndags. Fortfarande två dagar kvar. 37 är rekordet och jag kan slå det. Coolt!

Jag red på en häst och hästen framför mig bajsade tre stora korvar. Det kom rök från bajset. Det var fantastiskt.

Jag använde min tandborste för att gräva efter maskar. Oroa dig inte. Killen i nedre sängen låter mig använda hans. Det är säkert. Jag vet inte vad han heter, men han kan rapa alfabetet precis som jag. En kille som heter Zack kan rapa alfabetet baklänges. Jag tränar på det.

Vi stoppade gröt i ledarens keps. Det var ganska kul. Gröt är äckligt, mamma. Även med russin.

Jag sköt med ett gevär. Jag är bra på att sikta, kan vi skaffa ett när jag kommer hem?

Visste du att man kan tända eld på pruttar? Jag kan visa dig på lördag.

Puss och kram,
W

P.S. Din spaghetti är mycket godare.
P.S.S. Säg till mina bröder att ha många pruttar till på lördag.”

Jag skrattade högt när jag läste det här! Och det är jag inte ensam om. Liesl publicerade brevet på nätet och sedan dess har det spridits och publicerats i flera medier. Enligt Liesl själv har brevet lästs av över två miljoner människor.

Här nedan kan du läsa orginalet.

Bildkälla: Liesl Testwuide

Jag tycker i alla fall att det verkar som att sonen haft en underbar tid på sitt sommarkollo! Liesl skriver i sin blogg att hon ska ge sonen ett helt häfte med frimärken nästa år, och att hon ser fram emot att se vad han har att skriva då.

Blev du också glad av att läsa sonens brev? Dela gärna med dig till dina vänner så att fler kan läsa det!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...