8-åringen blev tagen av främlingar – efter att fritids skickade hem honom för tidigt

En åttaårig pojke i Säffle skickades hem för tidigt från fritids. När pojken kom hem var det ingen hemma, vilket gjorde att han ville åka tillbaka till skolan. Det var då som främlingarna plockade upp honom.
– Då rasade ju hela min värld. Jag var helt förtvivlad och jag tyckte det var fruktansvärt att ingen hade kontaktat mig, säger pojkens mamma Marita Lennartsson.

 

Säffle kommun har JO-anmälts efter att de skickade hem en pojke i lågstadiet tidigare än de avtalat med hans mamma. Pojkens tidigare hemgång resulterade i att han plockades upp av främlingar, eftersom att ingen var hemma hos pojken.
– Då rasade ju hela min värld. Jag var helt förtvivlad och jag tyckte det var fruktansvärt att ingen hade kontaktat mig. Jag visste ju inte om det hade hänt min son något, säger pojkens mamma Marita Lennartsson till Sveriges Radio.

Främlingarna skjutsade pojken

Främlingarna ville som tur var inget illa, utan skjutsade tillbaka pojken till skolan så att han slapp stå ensam och vänta på mamma.

Foto: Shutterstock. Obs, pojken på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Skolchefen svarar på kritiken

När Sveriges Radio kontaktar Erik Andrén, skolchef i Säffle, svarar han:
– Vi är alldeles bedrövade över att detta har skett. Men vi är också glada över att det gick så bra som det gjorde. Jag har nu varit i kontakt med skolledningen och den kommer nu att se över rutinerna igen med all personal.

Såhär får det inte gå till. Pojken hade tur som blev upplockad av goda människor, men helt ensam kunde han lika gärna blivit utnyttjad. Dela gärna om du tycker att säkerheten måste skärpas på fritids och skolor.