8-åringen såg hur hans mamma kvävdes – då agerade han blixtsnabbt

Små barn lär sig att vuxna är deras beskyddare, och därför är det inte lätt för dem att veta hur de ska agera i en svår eller obehaglig situation. 8-årige Mikey fick se hur hans mamma höll på att kvävas till döds framför honom och hans tre månader gamla lillebror. Hade han inte agerat så snabbt som han gjorde hade det kunnat sluta förödande. Nu hyllas 8-åringen över hela världen. 

För någon månad sedan upplevde åttårige Mikey Hun något som inget barn ska behöva uppleva – han förlorade sin pappa i en bilolycka. Tiden efter var det Mikey och hans mamma mot världen, tillsammans med lillebror Declan, endast tre månader gammal. 

Mikeys mamma Marie var det viktigaste i Mikeys liv, så när han såg hur hon höll på att kvävas av en muffins vid frukostbordet förstod han att liv och död handlade om sekunder. 

Marie fick ingen luft, och Mikey som bara är åtta år tog blixtsnabbt sin mammas telefon och ringde 112 medan han höll hennes sida. 

Människan klarar inte lång tid utan att andas. Hade Mikey inte varit så snabb hade han förlorat sin mamma. 

Man kan inte begära att barn ska veta vad de ska göra i en farlig situation, men man ska inte underskatta deras snabbtänkthet och omdöme. Dela gärna för att hylla åttaårige och faderslöse Mikey för hans snabba agerande.