85-årig mormor levde med puckelrygg i decennier – då började hon med yoga

Att leva ett helt liv med kronisk smärta är en av de värsta saker som kan hända. Det stannar ofta inte bara vid att du har ont i kroppen, sjukdomen påverkar också dina relationer till andra människor.

Ibland syns det inte på utsidan, vilket kan göra det svårare för våra medmänniskor att hantera. Många förstår enkelt inte hur ont det gör, hårda ord och ifrågasättande av sjukdomen kan såra djupt. 

Och rädslan för att smärtan kan göra sig påmind när som helst är också väldigt stressande. 

85-åriga Anna Pesce behövde visserligen aldrig oroa sig för att smärtan skulle komma tillbaka – eftersom den aldrig lämnat henne. Under årtionden har hon lidit av en krökt rygg, som orsakats av ett diskbråck, skolios, och benskörhet. 

När hon besökte sina barn och barnbarn behövde hon rullstol och fick bäras upp och ned för trapporna. Men även om hon led svårt av sin böjd rygg, så vägrade Anna att ge upp hoppet. Hon gick till massvis med olika läkare, akupunktörer, kiropraktorer och ryggspecialister. Problemen blev dock vara värre och värre. 

Som en sista chansning började hon med yoga. Det var till en början både svårt och smärtsamt, men så småningom blev 85-åriga Anna både smidigare och starkare. Sakta men säkert började hon att lära sig olika positioner, som hjälpte henne att bekämpa specifika smärtor. 

Och inom en period av två månader genomgick Pesce genom en drastisk förändring…

Tack vare hjälp av en hängiven yogainstruktör som specialisterat sig på att behandla människor som lider av kronisk smärta, kunde Anna både vinna sin självständighet och självkänsla tillbaka.

Det är inte svårt att förstå varför är hon lyckligare än någonsin! 

Dela gärna denna otroliga berättelse med dina vänner, om du känner någon som skulle kunna använda detta som inspiration!