87-åriga Rita och 103-årige Erling har flyttat ihop efter åtta år tillsammans.

Kärleken är blind och har ingen ålder, sägs det. Det är danskarna Erling Mehlsen och Rita Rukjær ett strålande exempel på. Paret träffades för åtta år sedan – då 96 respektive 80 år gamla. Nu har de flyttat ihop, skriver TV 2 i Danmark.

När Erling och Rita först träffades var han 96 år och hon 80 år. De hade levt varsitt liv innan dess.

Erling har tidigare varit gift i totalt 65 år, med två olika kvinnor. Rita var gift med sin man i 40 innan han gick bort, skriver TV 2. Hon bodde sedan ensam i tio år innan hon träffade Erling.

Det var några andra damer i Ritas bridgeklubb som ville försöka para ihop henne med någon.

– De övertalade mig att ringa Erling, säger Rita till TV 2.

– Du var inte på jakt, men jag kommer ihåg att jag gärna ville ha en kvinna i huset, säger Erling framför TV 2:s kamera.

Det här var nästan åtta år sedan. Nu är Erling och Rita 103 respektive 97 år. För ett år sedan bestämde de sig för att flytta ihop.

– Vi lever ihop som gamla gifta par gör. Men vi har det kanske ännu bättre än gifta eftersom Ritas och mitt förhållande är så nytt att vi inte riktigt är oeniga om något än, säger Erling till TV 2.

De beskriver sig själva främst som nära vänner – som bor ihop.

– Men vi kan väl kalla oss kärlekspar med tanke på att vi vill varandra gott och stöttar varandra. Och det var en liten förälskelse i början, säger Rita till TV 2.

De är tacksamma för varandra. Ingen av dem vill vara ensam på gamla dar, och de tycker om att nu kunna vara två igen.

– Det betyder riktigt mycket. För hade inte Rita funnits där hade jag suttit ensam. Jag skulle nog kunna äta ensam men att dricka rödvin ensam är inte roligt, säger Erling till danska TV 2 och skrattar.

Nu hoppas vi att Erling och Rita får många fler år ihop!

Man är aldrig för gammal för att bli kär <3

Posted by Aftonbladet on Tuesday, April 12, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna