89-årig farfar är full av blåmärken, alla chockas när övervakningskameran avslöjar otäcka sanningen

Många fasar för att bli äldre, att inte längre klara sig själv, känna musklerna förtvina och att inte kunna bo kvar hemma.

Att ha familj och vänner runt i kring sig kan vara det enda som får livet att kännas värt att leva på ålderns höst.

Trots att man har många nära som vill hjälpa till är ändå det bästa alternativet många gånger, att flytta till ett vårdhem eller äldreboende där man kan få hjälp och tillsyn dygnet runt.

Ingen vill varken tro, eller höra talas om att ens nära och kära skulle bli så vanvårdade att det uppstår både blåmärken och sår på kroppen, och att polis ska behöva tillkallas.

89-årige Georges Karam flyttade till ett långtidsboende i Ottawa, Kanada när han var så pass dålig att han behöva hjälp med allt från att äta till att klä på sig.

Hans familj hade noggrant valt ut ett hem som verkade bra, men började ana oråd när Georges ofta hade blåmärken och sår på kroppen, när de kom på besök.

Daniel Nassrallah, Georges barnbarn frågade om skadorna fler gånger och fick alltid bortförklaringar om att hans farfar ramlat ur sängen.

Men Daniel trodde inte det han hörde och installerade en kamera i Georges rum.

När han fick se bilderna var det som att världen raserade under hans fötter.

Den 44-årige vårdgivaren Jie Xiao slog Georges upprepade gånger med knuten hand när han skulle tvätta och byta kläder på honom. Georges har Alzheimers och kan inte längre prata men lyfter i videon sina händer i ett försök att skydda sig.

Daniel räknade till elva slag innan Jie gav upp och lät hans farfar vara.

Daniel ringde genast polisen och Jie greps redan samma kväll, han blev också av med jobbet.

Georges tog till sjukhuset för en grundlig undersökning, men som tur var hade han inte fått några allvarliga skador, skriver The Mirror.

Föreståndaren på Garry J. Armstrongs långtidsboende är mycket ledsen över det inträffade och säger att de inte tolererar någon form av övergrepp.

Trots det fasansfulla som George behövs uppleva har familjen valt att låta honom bo kvar efter att Jie fått sparken. En flytt till en ny miljö hade blivit för ansträngande för honom.

Nu arbetar Georges familj stenhård för att det ska bli ändringar vad gäller tillsynen av långtidsboenden. ”Systemet är trasigt och det krävs förändringar”, säger Daniel.

Tveka inte att DELA detta med vänner och familj på Facebook för att uppmärksamma problemet med vanvård i äldreomsorgen.  

Ingen ska behöva bli behandlad på det här sättet, speciellt inte på ålderns höst!