9-åriga pojken blir mobbad för sina slitna skor. Då får polisen en idé som nu hyllas stort på nätet.

Barn kan verkligen vara hemska mot varandra och ibland kan vilken liten sak som helst lägga grunden för fruktansvärd mobbning. Som när den 9-årige pojken Adam Flowers var på lekplatsen för att roa sig. Särskilt kul blev inte vistelsen, eftersom ett gäng äldre barn började reta och håna Adam. Bland annat gjorde sig mobbarna lustiga över att 9-åringen hade ett par utslitna gymnastikskor som han hade haft i två år. Adams mormor såg hela händelsen och ringde polisen – och snart fick poliskonstapeln Trinicholas Carswell en alldeles underbar idé.

En 16-årig flicka hade bland annat tagit nacksving på 9-årige Adam, som alltså blev retad på grund av sina skor. När poliserna kom dit förklarade de genast att mobbarna sysslade med angrepp och att det kunde få konsekvenser.

nike1

Men det var inte allt. Poliskonstapeln Trinicholas Carswell fick nämligen en fin idé för att lysa upp pojkens vardag och se till att han inte längre skulle bli mobbad för sina slitna skor.

Efter att ha frågat Adams mormor vilken skostorlek 9-åringen hade så försvann polisen iväg i några timmar. När Trinicholas Carswell sedan återvände var det med ett par sprillans nya Nike Air Jordan i handen – en generös gåva till Adam.

nike3

Adam blev helt överlycklig över polisens underbara gest. Skorna har han inte lämnat ur sin åsyn sedan dess – och när Adam hade fått sina nya skor så sov han till och med i dem eftersom han var så tacksam och glad.

nike2

– Poliserna som jag mötte nu i helgen var verkligen den typen av människor jag tycker om och de var supertevliga. De ville hjälpa till med något de absolut inte hade behövt göra, säger Adams mormor Carolyn enligt Littlethings.

Här kan du se tv-inslaget om händelsen:

Vi har så underbara poliser, som alltid gör sitt bästa för att vi ska ha det bra och för att ingen ska må dåligt eller känna sig otrygg. Dela gärna vidare den här fina historien om du också tycker att poliserna bör hyllas för sin hjärtevärmande insats.